Zakelijk

Zet je lading op een veilige manier vast

spanbanden

Wanneer je een lading moet vervoeren is het wettelijk vastgelegd, dat je ervoor moet zorgen dat de lading niet kan schuiven of vallen. Door gebruik te maken van spanbanden weet je zeker dat de lading goed vast blijft staan, in de meeste gevallen zijn ze gemaakt van polyester. Om de band daadwerkelijk vast te zetten is er een spanelement en een eindfitting aan bevestigd. Er zijn twee soorten ratels om de band te spannen, de meest gebruikte ratel is de duw ratel. Deze ratel spant de band door een duwbeweging te maken. 

Vastzetten

De ergoratel

Een ergoratel is niets anders dan een duur woord voor een spanband met een trekratel, deze worden gebruikt bij spanbanden die meer dan 5 ton belast kunnen worden. Met deze ratel heb je het voordeel dat je hele lichaam als gewicht mee kan helpen, een enkele spanband gebruik je zonder haak of fitting. Bij een spanband die uit twee delen bestaat bevestig je de haak of fitting aan de ogen aan de onderkant, dit doe je aan beide zijden.Hierbij wordt de band over de lading neergelegd, zorg ervoor dat de spanband eenvoudig door de gleuf heen kan om de lading goed vast te zetten.

Sterk materiaal

Gebruik van de banden

Het gebruik van spanbanden komt veel voor, niet alleen om goederen vast te zetten in bijvoorbeeld een aanhanger. Heb je een imperiaal op je auto om spullen te vervoeren dan kun je de banden ook gebruiken om deze vast te zetten. Hierbij zal de lading goed op zijn plaats blijven zitten en vlak op de imperiaal worden vastgemaakt. Je kunt zelf een keuze maken welke breedte je wilt gebruiken, hoe breder de band hoe meer de kracht wordt verdeeld.