tips

Wie wil nu geen baan in de buurt?

Woon je in de Randstad? Dan is de kans groot dat jij al een baan in de buurt hebt. Heb je die nog niet? Dan is de kans erg groot dat je via Binckwerk een baan in de buurt weet te vinden. Je kunt met een baan in de buurt lekker aan het werk en toch weer op tijd thuis zijn om nog met je kinderen te spelen voor je gaat koken. Of misschien kun je, dankzij een baan in de buurt, je conditie wel flink verbeteren?

Een baan in de buurt is een relatief begrip

Ben je altijd gewend geweest om meer dan 50 kilometer te reizen naar je werk en weer meer dan 50 kilometer terug te moeten? Dan voelt een baan op minder dan 20 kilometer afstand al echt wel als een baan in de buurt. Wat er dus "in de buurt" is, kun je redelijk ruim opvatten. Wil je het allerliefst gewoon op de fiets naar je werk? Dan zul je het nog dichterbij moeten zoeken. Zeker als je over polderwegen moet fietsen is een kilometer of 10 echt wel de maximale afstand. Je wilt immers nog voldoende energie overhouden om goed te kunnen presteren op je werk.

Welke banen liggen voor het oprapen?

In de Randstad is altijd grote behoefte aan verkeersregelaars en verkeersregelaars in opleiding. Er zijn daar altijd werkzaamheden aan wegen bezig en die moeten natuurlijk in goede banen geleid worden. Als verkeersregelaar heb je een baan waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Er zullen altijd mensen zijn die toch nog even langs jouw afzetting willen of eisen dat je aan de kant gaat. Andere functies waar altijd werk in is: de bouw! En dan meer specifiek bouwopruimers, slopers en timmerlieden. Heb je een opleiding tot timmerman gevolgd? Dan kun je in de Randstad al heel snel aan het werk.

Ook zorgmedewerkers worden veel gevraagd

Het afgelopen jaar is, vooral in de zorg, een verschrikkelijk heftig jaar geweest. Je kunt het je niet voorstellen hoe hard de mensen van de diverse afdelingen in de ziekenhuizen hebben moeten werken. De conclusie was dan ook dat er een gillend tekort aan zorgmedewerkers is. Ben je verpleegkundige of verzorgende IG? Dan liggen de banen echt voor het oprapen. Door te kiezen voor een baan in de buurt kun je er op de fiets naartoe en zo, na je shift, alle zorgen uit je hoofd laten waaien voor je thuis weer over de drempel stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *