FinancieelZakelijk

Welke verzekeringen jij nodig hebt als ZZP’er

schilder

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor je verzekeringen. Je loopt relatief gezien meer risico, omdat je geen werkgever hebt die je loon door betaald wanneer jij ziek bent. Daarom is het extra belangrijk om de juiste verzekeringen te nemen. In dit artikel vertel ik je welke twee verzekeringen jij zeker nodig hebt.

1. De bedrijfsaansprakelijkheidverzekering

Natuurlijk ga je er niet vanuit dat er wat mis gaat tijdens het werken. Maar stel je nou eens voor: je bent schilder, je bent bij iemand thuis bezig en door een stommiteit valt er een pot verf over de net gelegde vloer. Dan ben jij aansprakelijk. Heb je geen verzekering dan kan je dit een hoop geld kosten.

Om te voorkomen dat je gelijk in financiĆ«le nood raakt kun je een bedrijfsaansprakelijkheidverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt door jou gemaakte schade. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor ZZP’ers en voor het MKB. Echt een must om te hebben dus.

2. De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering is echt een must om te hebben als ZZP’er. Werkloos raken is iets waarvan je denk: ”dat overkomt mij niet”. Dat is in principe ook zo, tot dat het je wel overkomt. Het kan namelijk iedereen gebeuren. Wie had er bijvoorbeeld voorzien dat we nu midden in een pandemie zitten? Niemand waarschijnlijk. En zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering zou je dan toch op jezelf aangewezen zijn. Dat kan knap lastig zijn in tijden zoals deze.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is eigenlijk een financieel vangnet voor wanneer u door bijvoorbeeld ziekte of een blessure even niet meer kunt werken.

Meer weten over dit soort verzekeringen? Neem dan even een kijkje op: www.tulpenfonds.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *