Zakelijk

Wat is remarketing en hoe werkt het?

Remarketing

Remarketing is bedoeld voor websites waar bezoekers niet direct tot een actie overgaan. Krijgt jouw website veel bezoekers die niet converteren? Dan is het verstandig gebruik te maken van remarketing. Met gerichte advertenties kun jij deze bezoekers namelijk opnieuw benaderen, om zo te proberen ze alsnog een bestelling te laten plaatsen of een formulier in te vullen.

Hoe werkt remarketing?

Er wordt bij remarketing in de meeste gevallen gebruikgemaakt van Google remarketing. Met behulp van een Google Ads account kan je jouw remarketing campagne opzetten. Jouw banners worden daarna vertoond via het Google Display Netwerk. Dit netwerk bestaat uit miljoenen websites en honderdduizenden apps, die allemaal beschikken over advertentieruimte op de website. Deze ruimte wordt beschikbaar gesteld om jouw beeld- of tekstadvertentie te vertonen.

Door een remarketing tag te plaatsen op iedere pagina van jouw eigen website, kun je bezoekers segmenteren. Bijvoorbeeld op basis van de pagina’s die zij hebben bezocht of de periode waarin zij jouw website hebben bezocht. Dit stelt je vervolgens in staat om zeer gerichte advertenties op te stellen.

De voordelen

Remarketing zorgt er dus voor dat je de bezoekers van jouw website nog een keer kunt benaderen. Dit kan natuurlijk grote voordelen hebben voor je bedrijf. De belangrijksten zijn:

  • Doordat je een eerdere bezoeker van je website later weer benaderd, zorg je er voor dat je in beeld blijft bij deze potentiële klant. Op deze manier help je hem aan jouw website herinneren. Zo blijft jouw bedrijf top-of-mind.
  • Remarketing geeft je de mogelijkheid om je advertenties te personaliseren. Zo kun je heel gericht adverteren.
  • Je vergroot hiermee je kans op conversies. De personen die je benaderd zijn namelijk al bekend met jouw bedrijf, waardoor de kans groter is dat zij een bestelling plaatsen. 
  • Je kunt hierdoor ook mensen benaderen die wel een bepaalde actie hebben voltooid op jouw website. Wil je bijvoorbeeld een ander product promoten onder mensen die een bepaald artikel hebben gekocht? Geen probleem! Met remarketing kun je namelijk een specifieke doelgroep maken voor de bezoekers die het specifieke product hebben gekocht.

Hulp bij remarketing

Het opzetten van een remarketing-campagne kan behoorlijk technisch en ingewikkeld zijn. Wil je er zeker van zijn dat het goed gebeurt? Schakel dan een online marketing bureau in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *