Zakelijk

Wat is lokale SEO?

lokale SEO

Hoewel het internet halverwege de jaren negentig snel begon te groeien, kwamen zoekmachines pas eind jaren negentig echt van de grond. Voor die tijd moesten gebruikers vaak rechtstreeks naar een website navigeren zonder de hulp van een zoekmachine. Hoewel dit vandaag de dag misschien moeilijk voor te stellen is, waren er in die tijd slechts een paar honderd websites. Dit maakte het voor gebruikers gemakkelijk om te vinden waarnaar zij op zoek waren.

In de allereerste dagen leidden zoekmachines gebruikers voornamelijk naar websites op basis van het trefwoord dat bij een zoekopdracht werd gebruikt. Een gebruiker die een trefwoord in een zoekmachine invoerde, kreeg een lijst te zien van sites die hetzelfde trefwoord in hun titel hadden, of die bij benadering relevant waren. In die tijd waren er niet al te veel websites, dus was het gemakkelijk om te vinden wat je zocht. Maar naarmate meer en meer mensen zoekmachines begonnen te gebruiken, schoten websites als paddenstoelen uit de grond. Het oorspronkelijke doel van zoekmachines werd al snel onbetrouwbaar.

Google gebruikt verschillende processen om honderden of duizenden sites in een oogwenk te rangschikken. Deze processen worden algoritmen genoemd. Een algoritme is een reeks logische regels om een probleem in een eindig aantal stappen op te lossen. Dit betekent dat er nooit een echte formule zal zijn om uw site gerangschikt te krijgen

Lokale organische zoekresultaten

Hoe zit het met lokale organische zoekresultaten? Na het analyseren van het gedrag van gebruikers tijdens triljoenen zoekopdrachten, kwam Google erachter dat mensen die op zoek zijn naar bepaalde soorten bedrijven resultaten uit hun directe omgeving nodig hebben. Daarom bevat het lokale zoekalgoritme van Google een nabijheidsfactor, wat een mooie manier is om te zeggen dat Google rekening houdt met uw locatie wanneer u op een lokaal trefwoord zoekt.

Staat uw bedrijf op de eerste pagina van Google wanneer iemand zoekt naar uw stad of buurt? Als u niet op de eerste pagina staat, loopt u een hoop potentiële leads mis. Het is belangrijk dat uw bedrijf is vertegenwoordigd op de eerste pagina van een Google-zoekopdracht om meer klanten te verdienen. Lokale SEO is het proces om hoger te scoren voor trefwoorden die plaatsen bevatten.

lokale SEO

Lokale SEO is niet langer de bijkomstigheid dat velen van ons ooit beschouwd als het te zijn. In feite, lokale zoekopdrachten is zeer springlevend – 46% van de zoekopdrachten op Google bevatten lokale intentie. Dit wetende, of beter gezegd

Lokale SEO is de praktijk van het optimaliseren van uw website voor een specifiek lokaal gebied. Als u een lokaal bedrijf, zoals een winkel, restaurant, of agentschap, wilt u uw webpagina’s te rangschikken voor bepaalde zoekopdrachten uitgevoerd door een lokaal publiek. Het optimaliseren van de website van uw lokale bedrijf gaat over ervoor te zorgen dat mensen kunnen vinden je online en offline.

Lokale SEO is samengesteld uit twee verschillende factoren: De strategieën die je op je website gebruikt om een betere ranking te bereiken en dezelfde strategieën om het aantal lokale plaatsen waar je bedrijf vermeld staat te verhogen. Ik denk dat het belangrijk is om beide parallel te benaderen zodat we uiteindelijk een sterkere online aanwezigheid voor ons bedrijf kunnen bereiken, naast andere directe offline effecten zoals meer mogelijkheden om klanten te contacteren, klantenbinding aan te moedigen, meer verkeer te krijgen, meer belasting te krijgen, nieuwe klanten en klanten binnen te halen via reclame en vele anderen.

ROXTAR Online Marketing Bureau is een digitaal marketing bureau gevestigd in Amsterdam. We hebben een speciaal SEO proces ontwikkeld voor de lokale vindbaarheid om resultaten mee te boeken. Dit proces is volledig gericht op de behoeften en wensen van onze klanten. Wij stellen samen een plan op dat geschikt is voor uw bedrijf en uw doelstellingen. Wij maken strategieën om uw website te optimaliseren voor betere prestaties wat betreft conversies, lokaal bereik met betere vindbaarheid. Tenslotte helpen we uw succes te monitoren en op basis van de resultaten verbeteringen aan te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *