Financieel

Wanneer heb je als ondernemer een accountant nodig?

Het ondernemerschap houdt je als ondernemer altijd bezig. Er is altijd wel iets wat geregeld moet worden of iets wat aandacht nodig heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is de administratie van jouw onderneming. Je bent verplicht om aangifte te doen bij de belastingdienst. Doe je dit zelf of huur je hier een accountant Amsterdam voor in? Zoals bijvoorbeeld de Zwolse adviesgroep. Wat is het kantelpunt van zelf de administratie doen en het uit te besteden? In dit blog nemen we je daar in mee. 

Onderneming groeit

Jouw onderneming groeit en groeit. Dat is natuurlijk een goed teken. Als ondernemer wil je de focus houden op het ondernemen en niet bezig zijn met allerlei randzaken. Natuurlijk is een goede administratie van groot belang. Maar zodra jouw onderneming te groot wordt, dan wordt het tijd om jouw administratie uit te besteden aan de deskundigen. Daarnaast ben je als bedrijf controleplichtig als je meer dan 50 medewerkers hebt, een netto-omzet hebt van 12 miljoen euro of een balanstotaal groter dan 6 miljoen. Of jouw onderneming controleplichtig is kan een accountant heel goed voor je bepalen. 

Ingewikkelde administratie

Merk je dat het doen van je eigen administratie steeds ingewikkelder wordt? En dat jezelf niet meer de kennis in huis hebt van de laatste ontwikkelingen? Een accountant is altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en adviseert je daar ook in. 

Weinig tijd

Elk werkuur van de dag wil je natuurlijk in het runnen van jouw onderneming stoppen en niet in de administratie. Begin je echt tijdgebrek te krijgen, dan is dat een goed moment om een accountant in de arm te nemen. 

Wordt het voor jou inmiddels tijd om jouw administratie uit te besteden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *