Zakelijk

Waarom kiezen voor een legbordstelling?

Legbordstellingen worden voornamelijk gebruikt in een magazijn. In een magazijn worden grote hoeveelheden producten opgeslagen. Om deze producten net en overzichtelijk te kunnen opslaan worden legbordstellingen gebruikt. Deze stellingen zijn vooral bedoeld om kleinere producten op te zetten. Legbordstellingen zijn makkelijk in elkaar te zetten en ook het verplaatsen is relatief eenvoudig. Daarbij worden ze niet alleen gebruikt in magazijnen. Winkels maken af en toe ook gebruik van legbordstellingen. Hierbij worden ze vooral gebruikt om goederen te tonen aan de klanten. Dit is echter niet het voornaamste doel van de magazijnstellingen.

Een legbordstelling wordt dus vooral gebruikt voor relatief kleine producten. Ze moeten met de hand bediend kunnen worden door medewerkers. Vooral bedrijven die onderdelen of materialen leveren maken veel gebruik van deze stellingen. Bijvoorbeeld een bedrijf in motoronderdelen. Deze kleinere onderdelen van een motor kunnen makkelijk op de stellingen gestalt worden. Op deze manier kunnen de verschillende producten ook eenvoudig gerangschikt worden. Een ander voorbeeld van bedrijven waar legbordstellingen handig zijn, is een horecabedrijf. Bij een restaurant of café is het erg handig om verschillende voorraden binnen handbereik te hebben. Producten als glazen, borden en flessen zijn makkelijk op de stellingen te plaatsen. Maar ook voedsel en ingrediënten kunnen hiermee goed bereikbaar gemaakt worden.

Een heel belangrijk voordeel van legbordstellingen is de prijs. Van alle soorten magazijnstellingen die er zijn is een legbordstelling vaak het voordeligst. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de persoonlijke eisen van het bedrijf. Maar gemiddeld kom je met legbordstelling het goedkoopst uit.

Overige voordelen

Los van het gebruiksgemak en de lage prijzen heeft een legbordstelling nog meer voordelen. De overige voordelen zijn:

  • Een legbordstelling is gemakkelijk op te bouwen. Meestal kan het opbouwen van deze stellingen zelfs zonder bouten of moeren;
  • De stellingen zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Hierdoor kun je ze in zo ongeveer iedere ruimte plaatsen;
  • Het verplaatsen gaat heel gemakkelijk, doordat de materialen van de legbordstelling vaak heel licht zijn;
  • Bij een legbordstelling kun je gebruik maken van een heel groot assortiment aan verschillende deuren, laden en bakken. Hiermee kun je de stelling indelen op de manier die voor jou het meest efficiënt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *