Geen categorie

Voorkom dat een klant debiteur wordt

Vroeg of laat zal je er als ondernemer mee te maken krijgen dat een klant een debiteur wordt. Op het moment dat jouw debiteurenadministratie goed in elkaar zit, kun je deze kans flink verkleinen. Het kost misschien even wat tijd om dit op te zetten en bij te houden, maar het kost je meer op het moment dat een klant debiteur wordt. Lees daarom hieronder hoe je deze kans kan minimaliseren. 

Debiteurenadministratie

Het begint bij het opzetten van een debiteurenadministratie om ervoor te zorgen dat je eerst inzicht krijgt in wie er nog moeten betalen en wie al heeft betaald. In deze administratie zet je alle klanten die een product of dienst bij je hebben afgenomen. Hierin zet je klanten op datum en maak je onderscheid in klanten die al hebben betaald en die nog moeten betalen. Ook kun je werken met fases, waarin je precies ziet in welke fase de klant zit. 

Voorkomen beter dan genezen

Nu je inzicht hebt in de verschillende fases van alle klanten, kun je gaan inspelen op de betaling. Voordat een klant moet betalen kun je contact met ze opnemen dat de factuur verstuurd wordt en dat deze voor een bepaalde datum moet worden overgemaakt. Net voordat de factuurdatum verstrekt kun je weer telefonisch contact met de klant opnemen met de attentie dat ze dit voor een bepaalde datum moeten doen. Op het moment dat ze niet betaald hebben, is het aan jou om weer contact op te nemen met het bericht dat er een aanmaning wordt verstuurd. Als dit zo doorgaat en er wordt nog steeds niet betaald, kan je de klant wijzen op het feit dat er een incassobureau in Almelo ingeschakeld wordt. Vervolgens bericht je Deurwaarders.com dat zij achter de klant aan kunnen om te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *