Geen categorie

Tips voor het onderhouden van je zakenrelaties

Als ondernemer kom je er snel genoeg achter dat het onderhouden van je zakenrelaties essentieel is voor je bedrijf. Voor de één is dit een een fluitje van een cent, maar de ander heeft er juist ontzettend veel moeite mee. Het in stand houden van een goede en gezonde samenwerking kan beïnvloed worden door onderstaande tips!

Ken iedere relatie

Om een relatie te onderhouden moet je wel een beetje de achtergrond weten van deze persoon. Vooral op het moment dat je iemand op de juiste manier wilt benaderen, een cadeau wilt geven of om diegene naar een juiste plek mee te nemen. Het is daarom belangrijk om van iedere relatie wel bepaalde interesses te kennen. 

Plan belletjes in

Om iemand te leren kennen en zij jou is het belangrijk dat je diegene regelmatig spreekt. En geloof ons, hoe vaker je iemand spreekt, hoe informeler de samenwerking wordt. Plan voor jezelf daarom een aantal momenten in dat je je zakenrelaties even spreekt en hen vraagt hoe het gaat.

Wees verrassend

Door af en toe eens verrassend uit de hoek te komen naar je zakenrelatie, wordt er vertrouwen en een gunfactor gecreëerd. Kijk eens voor relatiegeschenken in Zwolle bij Eurofoodgroup. Via deze weg kun je je zakenrelaties op een originele manier verrassen en ervoor zorgen dat het contact goed blijft. 

Help elkaar

Je mag misschien niet in dezelfde branche zitten als je zakenrelatie, maar je kunt elkaar wel helpen om verder te komen. Heb je mensen in je omgeving die wel iets aan de werkzaamheden van je zakenrelatie kan hebben? Gooi een balletje op en garant dat je zakenrelatie je meer gaat waarderen. Je zult er zelf misschien ook meer klanten door krijgen, omdat zij hetzelfde voor jou gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *