Zakelijk

Tips voor het thuiswerken

Veel mensen werken nu wat meer thuis. De één vindt dit fantastisch en de ander gaat toch liever terug naar kantoor. Soms kan thuiswerken namelijk ook voor veel afleiding zorgen, waardoor de productiviteit en concentratie flink achteruit gaat. Best belangrijk dus om dit te erkennen en proberen te voorkomen. Maar hoe doe je dit nu precies? Wij vertellen je er graag meer over!

Blijf in het ritme

Veel mensen die ineens thuis moeten werken, vinden het lastig om in het werkritme te blijven. Dit is ook niet gek, aangezien je eerst vroeg op moest staan en naar kantoor ging, maar nu ineens thuis moet online ondernemen. We adviseren daarom ook om alsnog je wekker te zetten en bijtijds op te staan. Natuurlijk kun je wel langer blijven liggen, maar probeer wel uitgerust en wakker te zijn voordat je aan het werk begint. Verder is het goed om je ook normaal aan te kleden en niet heel de dag in je pyjama rond te lopen. Hierdoor word je namelijk minder productief.

Zo min mogelijk afleiding

Zorg ervoor dat als je thuiswerkt, je zo min mogelijk afgeleid kan worden. Dit betekent dat je in een ruimte gaat zitten waar je niet gestoord kan worden. Maar ook dat je bureau opgeruimd is en de kamer zelf netjes is. Hierdoor kun je je beter concentreren. Van te veel rommel, worden je hersenen namelijk erg onrustig en dit zal je werk niet ten goede doen.

Goed eten en drinken

Nu we thuis werken is het goed om voor jezelf te zorgen als het gaat om eten en drinken. Hoewel het erg verleidelijk is om door te werken en geen pauze te nemen, is dit niet goed voor je productiviteit. Neem daarom tussen het werken door af en toe een koffie of theepauze en vergeet niet om te lunchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *