Geen categorie

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel: je wilt een mooie tuin maar je hebt geen zin om hier wat voor te doen. Onkruid wieden is niks voor jou en snoeien van heggen is ook niet echt jouw ding. Geen zorgen want ook voor deze mensen zijn er mogelijkheden om een mooie tuin te hebben zonder je te veel druk hoeft te maken over onderhoud. In deze blog geven wij je tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Zorg voor onderhoud loze accessoires

Er zijn heel veel verschillende manieren om je tuin aan te kleden. Vaak wordt dit gedaan door veel planten te gebruiken en bijvoorbeeld sierpotten. Als je geen onderhoud wilt hebben is het juist goed om dit te vermijden. Kleed je tuin aan met andere dingen als bijvoorbeeld meubels, poster, schilderijen en beeldjes. Wat ook leuk kan zijn is een spandoek maken. Hier ben je eenmalig mee bezig en je kan er je fantasie goed op los laten.

Denk aan je bestrating

Mensen onderschatten vaak het onderhoud van bestrating. Er zijn heel veel manieren om je tuin te bestraten. De ene manier zal veel meer onderhoud vereisen dan de andere. Let hier dus goed op bij het maken van je keuze. Tegels kunnen je bijvoorbeeld behoorlijk veel tijd aan onderhoud opleveren. Er komt groene aanslag en onkruid tussen de voegen. Er zijn meerdere manieren om dit te bestrijden maar de beste manier is om gewoon een onderhoudsvriendelijke bestrating te kiezen. Het aanbod in onderhoudsvriendelijke vloeren is namelijk erg groot. Laat je daarom adviseren door een specialist en doe goed onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *