Financieel

Slim om een zakelijke rekening te openen

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kan het heel handig zijn om een zakelijke rekening te openen. Om te beginnen is het beter om zakelijk geld en privégeld niet door elkaar te halen. Ook is het overzichtelijker omdat de financiële situatie van het bedrijf direct zichtbaar is, zonder dat je nog je privé geld eraf moet trekken. Als derde voordeel biedt een zakelijke rekening vaak meer overzicht over de transacties, dit is handig wanneer je de uitgaven moet indienen bij de belastingdienst. Wanneer al deze voordelen jou ook handig lijken en je graag een zakelijke rekening zou willen openen is er veel keuze. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Wanneer je zoekt op het internet word je er mee plat gegooid. Bijna elke bank biedt wel zakelijke rekeningen aan. 

Kosten die erbij komen kijken

Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle aanbieders om deze daarna goed te kunnen vergelijken. Het is belangrijk dat de zakelijke rekeningen goed worden vergeleken voordat u de keuze maakt. Om te beginnen met de zakelijke rekening vergelijken gaan we kijken naar de kosten. Er zijn vaste kosten voor het bezitten van een zakelijke rekening. Deze kosten moeten meestal maandelijks of jaarlijks betaald worden. Je betaalt dan vaak voor het hebben van de rekening, de bankpas en het internetbankieren. Deze vaste kosten zijn vaak overzichtelijk en duidelijk aangegeven. Het is belangrijk om je ook te verdiepen in de variabele kosten. Deze zijn afhankelijk van het aantal transacties die je per jaar doet. De kosten voor deze transacties kunnen sterk verschillen per bank en dus per zakelijke rekening. Het is dus handig om een inschatting te maken van het aantal transacties die je van plan bent per jaar te doen. Dit kan een bepalende factor zijn bij het vergelijken van de zakelijke rekeningen. 

Gebruiksvriendelijk

Buiten de kosten zijn er ook andere dingen waar je op moet letten bij de keuze. Zo is het fijn om een gebruiksvriendelijke bank te hebben. Een bank die jou te hulp schiet als er problemen zijn en goed faciliteert. Het kan ook een fijn gevoel geven als je de bank al kent of er vertrouwd gevoel bij hebt. Het kan ook dat je positieve verhalen uit de omgeving kent en hier je keuze door laat beïnvloeden.  Het is toch een rekening met geld die wil je vaak op een fijne plek hebben staan waar jij je goed bij voelt. Het is in ieder geval belangrijk om een goede keuze te maken door het vergelijken van zakelijke rekeningen. Dit kan namelijk veel geld en problemen besparen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *