Zakelijk

SEA-marketing met resultaten voor producten

Er is een andere stijl van adverteren die e-commerce bedrijven en retailers kunnen gebruiken voor betere productprestaties in hun online marketing strategie. Google en Bing bieden beide betaalde ‘shopping’-resultaten voor SEA-marketing. Deze resultaten werken als een stijl van advertenties die producten en artikelen die te koop zijn rechtstreeks in zoekresultaten weergeven. Dit soort advertenties zien eruit als productvermeldingen en verschijnen in zoekmachines, meestal voor zoekopdrachten met betrekking tot producten of winkelartikelen. Deze advertenties functioneren als een functie waarmee gebruikers producten van verschillende retailers kunnen bekijken, allemaal op één pagina, zonder rechtstreeks naar afzonderlijke websites te hoeven navigeren (zoals op een e Commerce-marktplaats zoals Amazon of Ebay).

Google biedt winkel productadvertenties alleen aan via zijn Merchant Center-platform, bedrijven kunnen hun SEA-campagnes voor betaald zoeken via dit gratis platform opzetten – nadat ze de vereiste productgegevens hebben overgedragen. Bing Shopping-campagnes moeten worden aangemaakt via het Microsoft Merchant Center (MMC).

Google Shopping SEA-marketing biedt 3 soorten advertenties:

Bedrijven moeten hun zoek advertentiecampagnes opzetten in Google Merchant Center of in Microsoft Merchant Center.

  • Gewone Shopping-productadvertenties zijn de belangrijkste vorm van vermelding en worden weergegeven in het gedeelte met productvermeldingen onder het hoofdtabblad ‘Shopping’.
  • Showcase Shopping-advertenties kunnen in Google-advertenties worden gemaakt door gerelateerde producten te groeperen in Advertenties of in de Google Ads API. Een van de belangrijkste voordelen van Showcase-advertenties is dat ze marketeers in staat stellen een reeks van hun producten voor een enkele brede zoekterm te presenteren, in feite hun volledige scala aan opties laten zien.
  • Lokale catalogus advertenties. Deze worden gemaakt met feed gegevens van advertenties met informatie over de winkelvoorraad om kopers op het Google Display-netwerk aan te trekken. Ze helpen verkeer naar lokale winkels te genereren.

Een andere optie binnen Google Shopping is dat advertenties worden weergegeven op ‘oppervlakken op Google’. Deze SEA-marketing optie betekent dat bedrijven hun betaalde productadvertenties in verschillende delen van Google kunnen plaatsen, waaronder het zoeken naar afbeeldingen, het hoofdtabblad Shopping, Google Lens en reguliere zoekmachines.

Bron: PositiveDigits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *