Geen categorie

Redenen om waardebepaling uit te voeren

Dagelijks hou je je bezig met je bedrijf en dan voornamelijk om hier winst uit te halen. Maar wat is je bedrijf denk je nou echt waard? Vaak als er gedacht wordt aan waardebepaling van het bedrijf wordt er gedacht aan het opsommen van de winst binnen het bedrijf. Echter gaat het verder dan dat. Waarom je een waardebepaling voor je bedrijf uit zou moeten voeren leggen wij hieronder aan je uit!

De toekomst is bepalend

Voor de waardebepaling wordt er niet zozeer gekeken naar hoe het bedrijf zich nu in de markt positioneert. Tuurlijk is dit een belangrijke factor, maar er wordt bij de waardebepaling meer gekeken naar de toekomst van een bedrijf. Hoe kan het huidige bedrijf inspelen in de toekomstige trends? Wat wordt er in de toekomst verdient? Hoe ziet de markt er in de toekomst uit.

Factoren in het bedrijf

Zoals we al zeiden is het natuurlijk wel van belang hoe het huidige bedrijf zich in de toekomst kan vormen. Factoren die bij de waardebepaling van invloed zijn, zijn ondere andere dus de marktontwikkelingen, ontwikkelingen in de branche, sterke en zwakke kanten, kansen en bedreigingen en de kwaliteit van de medewerkers. 

Waarde creëren

Je weet nu dus wat de factoren zijn binnen het bedrijf die de waarde van het bedrijf bepalen. Nu is het aan jou om hier invloed op uit te oefenen en deze factoren in te vullen en te verbeteren. 

Dus waarom? 

Je krijgt allereerst inzicht in de factoren die voor de waardebepaling van belang zijn. Door dit in beeld te hebben, kun je verder werken aan een beter bedrijf. Daarnaast weet je of je interessant genoeg bent en blijft en wat je hier dan eventueel aan zou kunnen doen. Heb je hulp nodig? Vraag Accountantskantoor Sterkenburg voor een accountant in Zeist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *