interieur

Raamfolies voor elk raam

raamfolie

In een vorig blogartikel heb je kunnen lezen voor 3 soorten folie, namelijk over zonwerende folie, veiligheids glasfolie en UV werende glasfolie. Nu zal je meer lezen over de overige soorten raamfolie, zodat je echt de beste keuze kunt maken. Je zult in dit blogartikel meer lezen over de volgende soorten folie:

  • Energiebesparende folie
  • Privacy en decoratiefolie
  • Zonwering lichtstraten/koepels
  • Speciale folie

Energiebesparende folie

De energiebesparende folie is de afgelopen paar jaar enorm verbeterd en effectiever geworden. Zo is het zelfs mogelijk om enkel glas de warmtewering van dubbelglas te geven door de montage van glasfolie. De energiebesparende folie zorgt ervoor dat de convectiewarmte voor een groot gedeelte kan worden behouden, zonder het glas te vervangen. Of wel, de stralingswarmte wordt naar binnen gereflecteerd.

Een veel voorkomend misverstand over deze folie is dat deze folie koude lucht buiten houdt, dit is echter niet waar, maar de folie reflecteert stralingswarmte naar buiten.

raamfolie

Privacy en decoratie folie

Deze folie past bij jou als je graag ongewenste inkijk probeert te beperken of vanuit een esthetisch oogpunt. Vaak wordt privacy folie gemonteerd als matte glasfolie, waardoor het lijkt alsof het gezandstraald is. Er is hierdoor geen doorzicht mogelijk. Het voordeel van matte glasfolie is dat de inkijk wordt geblokkeerd, maar het licht wordt nog steeds doorgelaten.

Matte privacy folie kan ook worden voorzien van diverse logo’s, patronen of teksten. Ook kun je kiezen voor een full color bedrukking. 

Speciale folie

Naast de standaard typen glasfolie is er ook nog een groep speciale folie.

Anti-condens folie zorgt voor een beperking van de hoeveelheid condens op het glas. Dit is bijvoorbeeld handig in diepvriezers.

Anti-graffiti folie beschermd glas tegen vandalen. Deze folie beschermt het glas tegen krassen of graffiti.

Amber 80 folie zorgt voor een verwering van het UV licht spectrum en het gele licht. 

Kortom, voor elk raam is er wel een geschikt raamfolie te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *