Ondernemers en Particulieren

Photoflyer, wat is het?

In samenwerking met Fujifilm levert Photoflyer instax-foto’s voor ongeveer 1800 merken en in 71 landen. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft inmiddels al meer dan 20 miljoen foto’s weten te produceren. Lees hier wat het is, hoe het werkt en wat het doel is.

Het doel van Photoflyer

Het is eigenlijk een perfecte tool voor marketing om als bedrijf zijnde een verhaal te kunnen communiceren. Maar hoe gaat het proces in zijn werk? Fujifilm ontvangt als eerst een aanvraag van een merk en zo’n 36 uur later levert Photoflyer  dan de sticker frame, de foto films en de camera's waarop het logo van het merk in staat. Het bedrijf produceert dus branded photo frames  voor bedrijven in diverse sectoren. 

Voorbeelden

Zo zetten Jumbo het merk ook in. Tijdens de Jumbo Racedagen vorig jaar werden er tienduizend photoflyers gemaakt. Op deze foto stond dan een QR code waarmee de bezoekers deze code konden scannen en konden delen via sociale media. Zo zijn er nog veel meer grote namen die er gebruik van maken zoals Hema, Nike, Tesla en de Bijenkorf. Photoflyer is aanwezig op verschillende gelegenheden. Onder andere op festivals en evenementen bijvoorbeeld. Maar ook zijn ze aanwezig op plekken die dicht bij het aankoopmoment. Denk bijvoorbeeld aan hotels, restaurants en winkelcentra. Je kunt het ook zelf gebruiken in kleine oplages. Dit is bijvoorbeeld leuk om te doen op een feestje of een bruiloft voor je gasten. Zo geef je je gasten een leuk aandenken mee. 

Hoe werkt het precies?

Met de branded instax camera maak je dus een foto van potentiële klanten. Vervolgens print de camera de foto heel snel uit. Er komt niet alleen een foto uit, maar er komt ook een frame bij kijken. Het frame kan je laten ontwerpen geheel naar eigen wens. Op het frame kun je bijvoorbeeld een logo van je bedrijf verwerken of een leuke slogan of boodschap. Op die manier hebben potentiële klanten een leuk aandenken. Het werkt uitstekend als marketingstrategie. Door het gebruik van de foto’s kun je aan je imago werken. Met de foto’s geef je namelijk iets aan je potentiële klanten wat ze waarschijnlijk niet snel zullen weggooien en elke keer dat zij het logo weer zien, zullen ze het associëren met het merk. Hierdoor zullen ze je eerder onthouden en daarmee werkt het dus als marketingtool. Het is een tool dat steeds vaker wordt gebruikt door bedrijven.

Al met al is het dus een persoonlijk en originele marketingtool die veel bedrijven al inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *