Financieel

Online offertes maken met de beste software

factuur, offerte

Voorheen werden offertes handmatig opgesteld zodra er een succesvol gesprek met de potentiële klant was gevoerd. Dit proces van handmatig documenten opstellen kostte vaak veel tijd, sterker nog – meestal was er een werknemer die een fulltime bezigheid had aan het bijhouden van de administratie. Tegenwoordig hoeft dat gelukkig niet meer, en zijn er veel makkelijkere en goedkopere opties. Bekijk hieronder een lijst voordelen van het gebruiken van online administratie software:

factuur, offerte

Altijd en overal

Met facturatie software als Facturatie Office kun je altijd en overal bij je documenten, omdat ze worden opgeslagen in de cloud. Daarbij is de software zo sterk gebouwd dat je – zodra je een internetverbinding hebt – aan het werk kunt. Documenten die je aanmaakt kun je direct in PDF downloaden naar je eigen administratie, en ook per e-mail versturen naar de klant.

2. Goed op de hoogte

Offertes maken met Facturatie Office zorgt ervoor dat je altijd alles onder controle hebt. De software houdt automatisch de inkomsten en uitgaven bij,. Maar ook het voorraadniveau heb je in een enkele blik gecheckt. Goede management software biedt ook mogelijkheden tot aanmaken van fiscale rapportages, zodat de boekhouder sneller zijn werk gedaan heeft.

3. Sneller betaald krijgen

Omdat je je documenten in een handomdraai hebt aangemaakt en verzonden, is de communicatie tussen jou en je klanten veel sneller en duidelijker. En als je gebruik maakt van de handige ‘betaal nu’ knop, die je kunt toevoegen aan je documenten of kunt doorlinken aan je website, krijg je nog sneller betaald. En dat is altijd handig, als ondernemer.

4. Bespaar tijd en geld

Misschien wel de belangrijkste reden om over te stappen op online facturatie software voor het sturen van een offerte is wel het besparen van tijd en geld. Waar je voorheen een hele kantoordag bezig was om documenten op te stellen en te versturen, is dit nu in enkele klikken gedaan. Daarbij kan facturatie software automatisch offertes en facturen verzenden op periodieke basis, mocht het gaan om een terugkerende klant. Al je werk wordt je uit handen genomen, en in het handige dashboard houd je goed in de gaten hoe de zaken ervoor staan.

Bedrijven die nog steeds handmatig hun documenten opstellen met Word of Excel lopen hopeloos achter, en dit merken ze indirect aan hun omzet. De nieuwe tijd is aangebroken, met al haar mogelijkheden en innovaties. Ben jij benieuwd of Facturatie Office goed bij jouw bedrijf past, en wil je gratis offertes maken en versturen? Kijk dan even op de website: www.facturatieoffice.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *