Zakelijk

Mokken of textiel met bedrukking nodig? Met een transferpers kun je dit zelf

transferpersen

Wie zo nu en dan eens een willekeurig product, bijvoorbeeld een kledingstuk, bedrukt wil hebben, die laat dit allicht doen bij een externe bedrukkingsdeskundige. Echter kan het zijn dat deze wens veel vaker voorkomt. Vooral als je een onderneming hebt waarbij je graag gebruik maakt van promotionele artikelen is dat het geval. In die situatie is het de moeite waard deze bedrukkingen zelf te gaan verrichten. Dit kan door gebruik te maken van een van de transferpersen. Een transferpers levert een bedrukking op een product op basis van hitte en druk. Hierbij maak je ook gebruik van een speciaal soort folie. Via de folie wordt je ontwerp op het doelobject aangebracht. Deze manier van bedrukken is, zeker als je de instructies netjes opvolgt, voor bijna iedereen makkelijk uit te voeren. De resultaten zijn doorgaans keurig en dat blijven ze voor lange tijd bovendien. 

Diverse machines

Kies uit onder meer deze soorten transferpersen

Er zijn verschillende soorten transferpersen op de markt verkrijgbaar. Deze zou je kunnen indelen in categorieën, waarbij onder elke categorie dan weer een paar varianten vallen. De belangrijkste hoofdcategorieën zijn de volgende:

• Textielpersen. Deze transferpersen worden waarschijnlijk het vaakst besteld en gebruikt. Met zo’n textielpers kun je naar eigen inzicht kledingstukken decoreren door ze van een eigen opdruk te voorzien. Bij sommige modellen functioneert de bediening handmatig, terwijl bij andere exemplaren de druk automatisch wordt gegenereerd door het apparaat.

• Transferpers voor petten: dit is een pers met een ietwat gebogen hitteplaat. De bediening is verder vergelijkbaar met die van een textielpers. 

• Mokkenpersen zijn louter bedoeld om bedrukkingen op mokken te plaatsen. De druk wordt bij een mokkenpers meestal met de hand geleverd. Voor de meeste mokkenpersen zijn mokken met een hoogte van 8 centimeter overigens gangbaar.

Top kwaliteit