tips

Met de motor op vakantie

Geplaatst

Ieder jaar kiezen er weer honderd mensen ervoor om op vakantie te gaan met de motor. Het geeft een gevoel van vrijheid en je kan makkelijk overal naartoe. Hoewel motorrijden ontzettend fijn is, heeft het ook nadelen om met de motor op vakantie te gaan. Je kan namelijk niet zo veel spullen meenemen als dat je kan in een auto. Motorrijden geeft altijd een enorm gevoel van vrijheid. De wind die langs je pak raast, het idee dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Gewoon even lekker in de vrije natuur, langs de mooiste wegen van Europa. Je kan ook in Nederland de mooiste landwegen opzoeken en genieten van eigen cultuur.

Voorbereid zijn

Het is belangrijk dat je voor je op vakantie gaat, je goed voorbereid bent. Het is uitermate belangrijk om je motor goed te verzekeren tegen allerlei dingen. Op vakantie kan er veel gebeuren, waardoor je misschien tijdelijk overweegt om een betere verzekering motor af te sluiten. Het is in Nederland verplicht om je motor te hebben verzekerd, maar misschien heb je in Nederland wel alleen een WA-verzekering en is het voor in een ander land wel nodig om een Allrisk af te sluiten. Maar dan ben je er nog niet. Afhankelijk van de motor of motoren die je wil verzekeren, kunnen de exacte kosten per verzekering weer variëren. Je kan gemakkelijk motorverzekering vergelijken om meteen te zien welke verzekering er voor jouw motor wordt geadviseerd. Zo ga je goed voorbereid op reis. Denk ook aan het uitstippelen van een route. Het uitstippelen van de route kan middels een navigatie of een kaart. Een navigatie zal het zo makkelijk mogelijk maken om de snelste route uit te kiezen. bij een kaart is het vaak de kleinere wegen die ook heel mooi kunnen zijn. Vergeet ook zeker niet om voldoende eten en drinken mee te nemen. Soms kan het wel 50 km duren voordat je een tankstation tegenkomt.

Motorrijden

Er staat veel file op de Nederlandse snelweg. Een van de redenen waarom jij zo graag motor wilde rijden. In de auto ontbreekt je de bewegingsvrijheid en het overzicht van de motorfiets en medeweggebruikers lijken plots allemaal veel te lang over handelingen te doen waar je per motor allang voorbij en van weg was. Bijkomend voordeel van een motorrijder is dat je geleerd hebt om veel verder vooruit te kijken in het verkeer. Hierdoor ben je beter voorbereid op eventuele gevaarlijke situaties. Je kan misschien wel gewend zijn om in Nederland te rijden, maar blijf ook in het buitenland goed opletten hoe bestuurders rijden en blijf anticiperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *