Zakelijk

Meer werkcomfort door het verbeteren van de akoestiek

Meer werkcomfort door het verbeteren van de akoestiek

Hoe kun jij meer werkcomfort creëren voor je medewerkers? Door het verbeteren van de akoestiek in de verschillende werkruimtes. Geluid heeft heel veel invloed op jouw medewerkers. Denk hierbij aan de welzijn en de productiviteit. Het is belangrijk om een goede akoestiek te hebben. Tegenwoordig zie je veel open kantoren met een strakke en minimalistische inrichting. Heel mooi natuurlijk, maar funest voor de welzijn en productiviteit voor jouw medewerkers. Door hier veel aandacht aan te besteden, creëer je een werkomgeving met meer werkcomfort. Dat zorgt uiteindelijk voor tevreden medewerkers met een hogere productiviteit. Welke werkgever wil dat nou niet!

Hoe kun je de akoestiek gezond maken?

Je kunt de akoestiek van de verschillende werkruimtes gezond maken door bijvoorbeeld het gebruik van akoestische wandpanelen. Deze wandpanelen nemen het geluid in zich op door een speciale vulling die in de panelen zijn verwerkt. Hierdoor verlaagt het de galm in de ruimtes en dat werkt wel net zo prettig. Maar je wilt natuurlijk wel dat zo’n paneel past binnen de huidige kantoorinrichting. Daar zijn heel veel mogelijkheden voor. Zo kun je denken aan losstaande wanden voor callcenters of wandpanelen voor aan de muur met een bepaalde afbeelding. 

Waar kan ik nog meer aan denken?

De akoestiek van een werkruimte is van heel veel factoren afhankelijk. Ben je bezig met het vernieuwen van de inrichting van verschillende kantoorruimtes? Maak dan keuzes voor zachte materialen, zoals bijvoorbeeld een geluidsabsorberende vloer. Maar denk ook aan meubilair van stof, gordijnen of stoffen raambekleding en planten. Zorg ook voor voldoende ruimte tussen de verschillende bureaus en voeg geluidsbronnen samen. Dit heeft allemaal een goede invloed op de akoestiek en uiteindelijk op jouw medewerkers. En dat is waar je al werkgever naar op zoek bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *