Geen categorie

Magneetband en magneettape maakt organiseren makkelijker

Magneetband is een handige, flexibele organisatiehulp, waardoor deze uitermate geschikt is om bijvoorbeeld als markering te gebruiken in je magazijn, kantoor, winkel, werkplaats of op school. Magneetband bestaat uit magneet slijpsel dat in een soepele kunststof werd gegoten. Dat laat je toe om het zelf eenvoudig op de gewenste maat te knippen of snijden. Doordat magneetband zo flexibel en soepel is kun je met magneetband makkelijke markeringen maken voor bijvoorbeeld je stelling, metalen kasten of wanden, magnetisch schoolbord en whiteboard. En omdat magneetband permanent magnetisch is kun je de markering snel en makkelijk verplaatsen.

De werking van een magneetband

Een magneetband heeft een maximale houdkracht op een metalen ondergrond. Op die manier is er namelijk magnetisch slijpsel in verwerk. Dit slijpsel bestaat uit fijn vermalen strontium-ferriet, wat in streepvorm wordt gegoten in een flexibel kunststof. Een magneetband is vaak erg handig en kent vele toepassingen zoals:

  • Een gekleurde magneetband is uitstekend geschikt voor het markeren en labelen van stellingen of op een planbord.
  • Deze op elkaar afgestemde tape heeft aan de achterzijde een zeer sterke zelfklevende laag. Dit maakt hem ideaal voor het eenvoudig en snel bevestigen van objecten op niet-magnetische oppervlakken zoals voorzetramen en horren.
  • Een magneettape met een C- vormig profiel bevat een magnetisch gedeelte met een beschrijfbaar label, kaartje of met een PVC-venster.
  • Magnetische labeltape of etikettenband: is makkelijk te snijden zodat je snel en makkelijk je planken, kasten, whiteboards of magneetborden kunt markeren.

Magneetbanden hebben dus vele toepassingen uiteenlopende toepassingen. Bij een niet-metalen ondergrond gebruik je bij voorkeur zelfklevende staalband gecombineerd met een sterke matching magneetband. Zo realiseer je een stevige verbinding om bijvoorbeeld uw folderhouders of verkoopdisplays te bevestigen, zonder dat u een metalen ondergrond nodig heeft.

Vele soorten magneetbanden

De groeiende populariteit van deze magneetbanden zorgt ervoor dat ze in steeds meer soorten verkrijgbaar zijn. Magneetbanden zijn verkrijgbaar meerdere soorten, modellen en kleuren zodat er altijd wel een soort te vinden die aan je verwachtingen voldoet. Voor de niet- ingewijden zijn alle magneetbanden hetzelfde, maar dat is lang niet zo. Bespaar bij je keuze nooit op de kwaliteit van magneetbanden. Naast magneetbanden zijn er ook nog heel wat soorten pot magneten, magneetbanden en magneetfolie.

Magneettape

De magneettape is geschikt voor het bevestigen van kleine en lichte voorwerpen van papier of dun karton aan koelkastdeuren, whiteboards of zelfs schoolborden. Net als bij gewone tape, kun je de gewenste naam uit de dispenser trekken en deze eraf scheuren. Voor grotere voorwerpen of dikker karton gebruik je bijvoorbeeld magneettape ferriet van twintig millimeter  met een acht maal hogere houdkracht. Daarmee kunnen meteen ook zwaardere voorwerpen magnetisch worden bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *