Geen categorie

Last van ondernemingsstress?

Iedereen droomt ervan om van je hobby je werk te maken, maar niemand droomt van de stress die er soms bij komt kijken. Deze stress kan veroorzaakt worden door vele factoren. Het kan veroorzaakt worden door de druk die je jezelf oplegt, de druk die je ervaart van klanten, of stress over werkzaamheden waar je eigenlijk totaal niet bekend mee bent. Het is hierin belangrijk dat je een balans vindt, zodat je elke dag weer met frisse energie kan beginnen aan je eigen onderneming.

Te verbonden met je bedrijf

Je doet iets wat je leuk vindt en dat is goed. Maar het is en blijft werk. Op het moment dat je je werk als leuk ervaart, is het nog verleidelijker om in de avond langer door te gaan of ook eens te in het weekend ermee bezig te zijn. Echter is dit niet altijd goed voor je eigen mentale gesteldheid en als je een fysieke baan hebt ook zeker niet voor je fysieke gesteldheid. Zorg daarom dat je voor jezelf een bepaald aantal uur hebt vastgesteld in de week en dat je ook momenten voor jezelf in plant waar je even niet met je werk bezig bent.

Soorten stress

Je kunt als ondernemer verschillende soorten stress hebben. Aan jou de allereerste taak om erachter te komen waar deze stress vandaan komt. Het kan bijvoorbeeld komen door financiële problemen of dat je het moeilijk vindt om hier zelf inzicht in te krijgen. Je kunt dit uitbesteden aan een administratiekantoor in Ommen zoals administratiekantoor Mulders. Daarnaast kan het komen door de druk die je jezelf oplegt. Daarnaast kan het ook komen door werkzaamheden waar je weinig verstand van hebt, het is in dit geval een idee om eens te kijken of je bepaalde werkzaamheden kan uitbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *