Geen categorie

Jouw oude huis controleren

Naast dat er tegenwoordig overal nieuwbouw woningen staan, zijn er natuurlijk ook nog steeds veel oudere huizen. Oudere huizen zorgen vaak voor een heerlijke sfeer, denk bijvoorbeeld aan de grachtenpanden in Amsterdam of aan een mooie boerderij. Deze huizen hebben vaak aardig wat onderhoud nodig om mooi en netjes te blijven. Zorg dus goed voor jouw oude pand en weet welke punten je goed in de gaten moet houden en wat je moet blijven onderhouden.

De buitenkant van het huis

Voor oudere huizen is het vaak belangrijk dat de gevels en de daken goed worden onderhouden. De gevel kan je regelmatig controleren door er eens even goed naar te kijken, let er dan goed op of je bijvoorbeeld gaten of scheuren ziet. Hiervoor kan je een specialist laten komen die dit kan repareren. Ook de daken van oudere huizen hebben vaak onderhoud nodig. Bijvoorbeeld de daken van een boerderij, vaak is dat een rieten dak en is er ook nog een schorsteen. Het rieten dak moet regelmatig gecontroleerd worden om lekkage te voorkomen, net als de schoorsteen om schoorsteen lekkage te voorkomen.

De binnenkant van het huis

Aan de binnenkant van het huis is het belangrijk om de muren en de plafonds goed in de gaten te houden en regelmatig te controleren. In de oudere muren kunnen soms scheuren ontstaan net als in de gevel, dit kan gevaarlijk zijn en moet dus goed in de gaten gehouden worden. In de plafonds is het belangrijk om eventuele lekkage tijdig op te merken, wanneer je dit namelijk ziet in het beginstadium is het vaak nog erg goed te repareren. Wacht je er te lang mee? Dan kan het ernstige schade opleveren aan je huis ook ben je nog veel langer bezig met het repareren ervan en de kosten zijn vaak hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *