Zakelijk

Je bedrijf promoten met deze tips

Als je in het bezit bent van een eigen bedrijf dan is het niet alleen belangrijk om aan het bedrijf te werken, maar ook om deze te promoten. Je wilt natuurlijk je product of dienst bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen, zodat je veel omzet draait. Maar hoe doe je dat precies; hoe kun je je bedrijf zo goed mogelijk promoten? Daar zijn meerdere manieren voor. Je vindt er hieronder een aantal.

Maak je website zichtbaar in Google

Om potentiële klanten te bereiken is het belangrijk dat je website hoog in Google staat. Dit is niet altijd even makkelijk, maar je kunt zelf ook veel doen om dit te bewerkstelligen. Start bijvoorbeeld een blog, waarin je regelmatig (het liefst minstens eens per week) een artikel plaatst. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid in Google. Ook is het goed om te (laten) checken of je pagina zelf wel SEO proof (geoptimaliseerd voor zoekmachines) is. 

Verspreid promotiemateriaal

Een andere manier om je bedrijf te promoten is door promotiemateriaal te verspreiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan flyers, maar je kunt ook notitieboekjes laten bedrukken met je logo (op https://www.bedrukken.nl/). Ben je zelf niet goed in het designen van promotiemateriaal, dan kun je dit natuurlijk ook door een externe partij laten doen. Zorg er wel voor dat het materiaal er allemaal hetzelfde uitziet; het is van belang dat je een bepaalde huisstijl hanteert voor al je promotiemateriaal. 

Je bedrijf promoten via social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. Je doet er dan ook goed aan om reclame te maken voor je product of dienst, of het nu op Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram of Pinterest is. Het is echter natuurlijk wel goed om van tevoren te kijken welke kanalen relevant zijn voor jou als bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *