Geen categorie

Instagram-marketing: Tips voor iedereen die echt aan de slag wil op Instagram

Met iets minder dan 3,4 miljoen gebruikers is Instagram een ​​van de sociale netwerken met het grootste bereik in Nederland. Reden genoeg om Instagram beheer betreft marketing eens onder de loep te nemen.

Instagram-profiel: je profielfoto

Zorg er met je profielfoto voor dat je enerzijds heel goed wordt herkend en dat je misschien al gezien wordt als fotograaf aan de andere kant. Een landschapsfotograaf kiest idealiter een afbeelding waarin hij in een adembenemende omgeving te zien is. Een portretfotograaf op een studio of beschikbaar licht gemaakt in zijn stijl. Een trouwfotograaf in een chic pak of in actie met de bruid en bruidegom.

Strategieën voor effectieve Instagram-marketing

Nadat je al veel geleerd hebt over het optimaliseren van je Instagram beheer, is het nu zaak om strategisch te bedenken hoe en met welke content we jouw doelgroep kunnen bereiken.

Bij Instagram marketing, vergelijkbaar met Facebookmarketing, zijn er verschillende soorten posts voor fotografen waarmee we onze doelgroep zo goed mogelijk kunnen bereiken.

Het hangt allemaal af van het juiste verhaal

De meest veelbelovende bijdragen zijn foto’s met een echt verhaal over jou, je bedrijf of fotografie. Op dit gebied laten merken als Oreo bijvoorbeeld zien hoe het op de juiste manier wordt gedaan en bieden ze aanpassingsmogelijkheden voor je eigen marketing.

Gebruik door gebruikers gegenereerde inhoud correct

Helaas is deze vorm van Instagram-marketing alleen voor Instagram beheer die al een behoorlijk aantal volgers hebben opgebouwd. Afbeeldingen die zijn gegenereerd door gebruikers die alleen zijn gemaakt om met jou te worden geassocieerd of je hashtag, zijn bijna de hoogste discipline op Instagram.

Stel je voor dat 500 mensen elke week je hashtag op Instagram gebruiken om andere Instagram-gebruikers te laten zien dat ze verwant zijn aan jou of je project. Dat zou iets hebben, nietwaar? Om dergelijke effecten te kunnen bereiken, heb je, zoals al geschreven, een niet geheel irrelevant aantal volgers of algemene bekendheid binnen de fotografie nodig, maar je kunt ook voor dergelijke overeenkomsten zorgen in een kleinere kring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *