Cadeau

In contact met vrienden online

We mogen weer naar buiten en spreken weer af met vrienden en familie. Alles gaat eindelijk weer een beetje terug naar het oude. Maar natuurlijk niet helemaal, we nemen immers ook een hoop mee uit het afgelopen jaar. Zo hebben we veel contact online gehad. Met mensen uit onze bekende kring maar we hebben ook nieuwe mensen online leren kennen in onze zoektocht naar contact. Nu de wereld wéer veranderd, hoe onderhoud je dan die contacten? In deze blog vertel ik je erover. Lees je mee?

Spreek elkaar regelmatig

Je spreekt elkaar het ene moment iedere dag en je haalt opgelucht adem als je een bericht van diegene binnenkrijgt, en het volgende moment denk je er niet eens meer aan of denkt de ander niet meer aan jou. Althans, zo lijkt het. Maar vergis je niet, nu de wereld weer ‘opengaat’, moeten we hier ook weer aan wennen. Wellicht wil je meer naar buiten en dierbaren zien die je al een poos hebt moeten missen. Dat is heel normaal en kan voor de ander ook zo zijn. Stuur af en toe een berichtje als je het contact levendig wilt houden.

Stuur eens iets op

Om het leuker te maken, kan je er ook voor kiezen om de gesprekken naar een persoonlijker niveau te brengen met je online penvriend. Bijvoorbeeld om iets op te sturen wat voor jou betekenis heeft. Zo leer je elkaar nog beter kennen en wordt de ander iets meer ‘fysiek’. Dat kan helpen, zeker als je elkaar enkel nog online gezien of gesproken hebt. Kies iets uit wat over jou verteld en stuur het in een luchtkussen envelop op, zo voorkom je dat het beschadigt onderweg. Luchtkussen enveloppen zijn ervoor gemaakt om kleine pakketjes door middel van lucht een soort bumper te geven. Zo kan het minder snel kapot.

Durf je het aan?

Het aller tofste is het natuurlijk als je aan deze ellendige crisis een vriend hebt overgehouden. Dat zou mooi zijn. Die vriendschap kan je natuurlijk online houden maar je kan er ook voor kiezen om elkaar te ontmoeten. Zeker als die persoon wat verder weg woont, is dat een heel avontuur. Wees wel alert en stel je grenzen. Zo zorg je er samen voor dat je een prettige ervaring hebt. Het kan toch een beetje voelen als elkaar opnieuw leren kennen, zo in de ‘echte’ wereld. Heb een open mind en vertrouw op je intuïtie, dan komt het al snel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *