Geen categorie

Hoe werkt leasen?

Ben je van plan een auto te leasen, maar weet je niet precies hoe dit in zijn werking gaat? Begrijpelijk! Het leasen van een auto lijkt lastig, maar wanneer je je voldoende ingelezen hebt kun ook jij de juiste keuze maken. Benieuwd hoe leasen in zijn werking gaat? Lees dan vooral verder en we leggen het je uit!

Wat is leasen precies?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is leasen nu eigenlijk? Veel mensen vergelijken het met het betalen van huur, maar is dit terecht? Ja en nee. Het lijkt inderdaad veel op huren, maar niet elke vorm van leasen is hetzelfde. Over het algemeen zijn er twee soorten van leasen, namelijk financial lease en operational lease. Elke vorm heeft zo zijn eigen voordelen. Bij beide vormen betaal je overigens per week of per maand een vast afgesproken bedrag. Daarbij kun je ook kiezen tussen een benzine, diesel of een elektrische auto

Soorten leasen

Bij financial lease kun je al gauw denken aan huurkoop, zo worden er bepalingen over onderhoud en garantie opgenomen in het contract. Tijdens de leaseperiode blijft de leasemaaschappij eigenaar, maar ben jij verantwoordelijk voor het economische eigendom, zoals onderhoud en gebruik. Operational lease lijkt daarbij wel erg veel op huur. Wanneer het eerste contract is afgelopen bent u geen eigenaar van de auto. De leasemaatschappij is dus zowel economische als juridische eigenaar. U huurt enkel en alleen de auto.

Voordelen van leasen

Het leasen van auto’s wordt steeds populairder, naar schatting rijden er op dit moment dan ook 1.000.000 leaseauto’s rond in Nederland. Het kent dan ook veel voordelen. Zo wordt u tot 2025 vrijgesteld van BPM, bespaar je op de tankkosten, heb je een lagere bijtelling, bespaar je op onderhoud en bij financial lease is de rente fiscaal aftrekbaar.

Elektrische auto leasen?

Wist je dat je tegenwoordig ook elektrische auto’s kunt leasen? De leasemaatschappijen zitten niet stil en merken een enorme stijging van de vraag naar duurzame en groene auto’s.  Momenteel kun je dan ook vrijwel elke elektrische auto huren, ben je op zoek naar bijvoorbeeld een Volkswagen ID3, Tesla, of een BMW? Geen probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *