Geen categorie

Hoe organiseer je een online evenement?

Ben jij van plan om van jouw fysieke event een online event te maken? Start dan direct met deze stappen, zodat je binnen no-time een succesvol online event kunt opbouwen!

Boodschap bedenken

Beginnend bij het begin: wat is de boodschap die jouw evenement moet uitstralen? Wat wil jij vertellen aan je gasten? Als je dit weet, kun je kiezen welk online kanaal het beste geschikt is voor jouw digitale evenement.

Programma samenstellen

Als je de boodschap hebt bedacht, is het noodzaak dat je een pakkend en interessant programma opzet. Zeker in een digitale omgeving is het lastig om de aandacht van jouw gasten te bewaren. Zo is het dan ook noodzaak als je op voorhand bedenkt of je sprekers, interactie, workshops of andere toevoegingen wil gebruiken.

Kosten in kaart brengen

Vervolgens is het belangrijk om te kijken hoeveel budget je vrij kunt maken voor een evenement als dit. Elk online evenement kan maatwerk gemaakt worden, en dus voldoen aan eisen en wensen. Daartegenover staat vaak wel een kostenplaatje dat kan variëren tussen de 2000 en 20.000 euro. Het aantal deelnemers heeft daarentegen geen invloed op de prijs (dit zou in het geval van een fysiek evenement natuurlijk wel anders zijn).

De locatie

Ondanks dat het evenement online wordt gegeven, is het kiezen van een geschikte locatie cruciaal. Er moet voldoende ruimte zijn voor een studio, weinig tot geen omgevingsgeluid, en voor een evenement met impact is een inspirerende omgeving tegenwoordig echt wel een pre!

Dus, wil jij binnenkort een online event organiseren? Zorg er dan voor dat je je goed laat informeren. Er zijn oneindig veel mogelijkheden die je kunt benutten. Dit kan je beter direct goed doen: je krijgt ook online namelijk maar één kans om een goede eerste indruk af te geven. Waar wacht je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *