Geen categorie

Hoe hou je medewerkers tevreden?

Geplaatst

Tevredenheid op de werkvloer is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de positiviteit en sfeer, maar ook voor de productiviteit en motivatie van medewerkers. Er zijn verschillende manieren om je personeel tevreden te houden. Met de kleinste dingen binnen het bedrijf zorg je ervoor dat medewerkers extra gemotiveerd worden om te werken. 

Complimentjes

Observeer jezelf eens voor een week. Hoe vaak geef jij een complimentje aan je medewerkers? Op de werkvloer wordt er vaak alleen negatieve feedback gecommuniceerd en mist er af en toe een complimentje. Geef je medewerkers daarom af en toe eens een gericht complimentje over de werkzaamheden. 

Lunch

Een uitgebreide lunch doet ieder mens goed. Je hoeft deze lunch echt niet gratis aan te bieden, maar door een kleine bijdrage te vragen zal je ervoor zorgen dat medewerkers ontzorgt worden. Vraag bijvoorbeeld elke dag 1 of 2 euro van je medewerkers die je in mag houden op het salaris. Ga naar een bakkerij in Kampen en bestel daar allerlei lekkernijen voor de lunch. 

Bedrijfsuitjes

Meer en meer bedrijven vinden communicatie intern één van de belangrijkste punten. Deze communicatie verbeter je onder andere door mensen ook prive te leren kennen door bijvoorbeeld bedrijfsuitjes te organiseren. De communicatie wordt hierdoor laagdrempeliger en je zorgt er ook nog eens voor dat de medewerkers een tevreden gevoel krijgen. 

Uitdaging en ontwikkeling

De meeste medewerkers zoeken uitdaging in het werk dat ze doen. Ze willen zichzelf zien ontwikkelen en groeien en daar kan jij als eigenaar voor zorgen. Door van iedereen te weten waarin ze zich willen ontwikkelen, kun je hen de kans geven om bijvoorbeeld eens een cursus te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *