Zakelijk

Hoe kies ik een passend MKB energiecontract?

Is het eind van je huidige contract omtrent MKB energie in zicht? Of ben je net begonnen met ondernemen en ben je op zoek naar een passend energiecontract voor je bedrijf? Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand, kantoor of magazijn heeft een zakelijk energiecontract nodig om stroom te kunnen gebruiken en de verwarming aan te kunnen zetten. Wanneer je nog niet precies weet hoe of waar je zakelijke energie moet regelen, is de kans groot dat je bij dit artikel bent uitgekomen. Hieronder lees je meer over het vinden van een passend energiecontract voor jouw bedrijf. Ook vertellen we je meer over het scoren van de beste energiedeal voor MKB’ers.

Weet wat je wilt op het gebied van MKB energie

Voordat je begint met je zoektocht is het handig om te weten waar je precies naar op zoek bent. Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract moet je namelijk weten wat je jaarlijkse energieverbruik is of gaat worden. Op basis daarvan kan er namelijk pas een energiecontract worden opgesteld. Tegenwoordig heb je nog veel meer keuze bij het uitkiezen van MKB energie. Wil je bijvoorbeeld het liefst grijze zakelijke stroom afnemen of kies je voor de traditionele grijze energie? Ben je daarnaast op zoek naar een zakelijk energiecontract met een vast tarief of wil je liever gaan voor een contract met een flexibel tarief? En hoe zit het met de duur van je contract: ga je voor een eenjarig energiecontract of kies je liever voor extra voordeel met een twee- of driejarig energiecontract? Pas wanneer je dergelijke voorwaarden op een rij hebt, kun je op zoek gaan naar een goede energiedeal.

Kies je voor een MKB energiecollectief of niet?

Als MKB’er is de kans groot dat je in je zoektocht naar passende energie een of meerdere aanbiedingen tegenkomt van een zogeheten MKB energiecollectief. Dat is een collectief waarin je met meerdere ondernemers hetzelfde pakket energie voor een voordelige prijs afneemt. In eerste instantie lijkt dit een interessante keuze voor jou als ondernemer; welke ondernemer zou immers niet willen besparen op de zakelijke energierekening? Toch is er een aantal punten waar je op moet letten bij zo’n collectief. Je profiteert bijvoorbeeld nooit van energie op maat, omdat iedere deelnemer hetzelfde pakket energie geleverd krijgt. Dat kan betekenen dat je uiteindelijk veel meer moet betalen dan je anders had moeten doen met een eigen zakelijke energiedeal. Ook moet je vaak eerst betalen voordat je mee mag doen; je moet als het ware entreegeld neerleggen om daarna pas te mogen genieten van eventuele kortingen. Ga dus voor jezelf na of dit je geld en moeite waard is of niet.

Ga aan de slag met een zakelijke energievergelijker

Voor de meeste MKB’ers geldt dat een MKB energiecollectief helemaal niet zo voordelig is. Je kunt beter zelf aan de slag gaan met zakelijke energie vergelijken. Gebruik hiervoor altijd een zakelijke energievergelijker, zoals je die op Minder.nl kunt vinden. Met zo’n handige tool bespaar je namelijk ontzettend veel tijd die je beter kunt steken in de ontwikkeling van je bedrijf. Wat nog beter nieuws is, is dat je er uiteindelijk ook veel geld mee bespaart. Zo’n vergelijker gaat namelijk voor jou op zoek naar de beste aanbieding met het scherpste tarief voor jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik. Hierbij wordt iedere aanbieder van energie meegerekend, zodat je altijd een compleet aanbod te zien krijgt. Uiteindelijk kies je natuurlijk zelf een energiebedrijf dat het beste bij je past. Het voordeel van zo’n zakelijke energievergelijker is dat de tool onafhankelijk is en dat je nergens aan vast komt te zitten. Mocht je nog even verder willen zoeken dan kan dat altijd! Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat je zo’n vergelijker na ieder contract weer moet gebruiken om de beste deal te vinden. Uiteindelijk scheelt je dat veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *