Zakelijk

Het verschil tussen SEA en SEO [beginners]

Je hebt de termen SEA en SEO vast wel eens voorbij zien of horen komen. Dit zijn termen die het meest bekend zijn onder het publiek maar ook binnen de online marketing wereld het meest worden ingezet om omzet te halen uit het internet. Vandaag zal ik je het verschil uitleggen tussen SEA en SEO zodat ook jij vanaf nu mee kan praten over verjaardagen en feesten. Lees je mee?

Online marketing

Zoals aangegeven zal je binnen online marketing het meest in aanraking komen met SEA en SEO. En dat terwijl er nog veel meer mogelijkheden zijn zoals Social Media (adverteren), CRO en E-mailmarketing. Ondanks dat SEA en SEO best veel gehoorde termen zijn, merken we dat veel mensen niet goed weten en beseffen wat het eigenlijk is. Dit maakt het soms ook lastig om te begrijpen wat je er mee kan, wat de voordelen zijn en wat het kost.

SEA

SEA staat niet voor de zee, maar voor Search Engine Advertising. Oftewel zoekmachine adverteren via bijvoorbeeld Google of Bing. Daarnaast zijn er nog veel meer zoekmachines maar dit zijn de twee bekendste zoekmachines ter wereld. Met zoekmachine adverteren speel je in op jouw korte termijn strategie om zo snel als mogelijk bezoekers en omzet te halen uit je website. Zo kan je via SEA zichtbaar zijn door tekstadvertenties, videoadvertenties en shopping. Iedere bezoeker die op jouw advertentie klikt kost jou geld op basis van jouw bod. Hoe lager je bod hoe kleiner de kans is dat je vertoond wordt.

SEO

SEO staat weer voor Search Engine Optimization wat staat Zoekmachine optimalisatie. Dit is een lange termijn strategie waarbij je organische verkeer, oftewel gratis, probeert aan te trekken door relevante content te schrijven. Je kan niet specifiek targetten op jouw doelgroep maar je kan natuurlijk wel jouw vindbaarheid verbeteren op de zoektermen waarvan jij denkt en verwacht dat jouw doelgroep daar naar zoekt. SEO bezoekers kosten je geen geld per klik.

Verschil opgelost

Als iemand nu aan jou vraagt “Wat is SEA?” dan kan jij er vanaf nu antwoord op geven. En vergeet dan ook niet direct te vertellen wat SEO is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *