Zakelijk

Het maximale uit je heftruck halen

De heftruck is een belangrijk hulpmiddel in de bedrijfswereld. Vrijwel in elk groot magazijn is een heftruck te vinden. Als je het maximale uit de heftruck wilt halen heb je natuurlijk ook een goede chauffeur nodig. Als je een bedrijf hebt met een heftruck merk je waarschijnlijk ook wel dat de ene chauffeur het een stuk serieuzer neemt dan de andere chauffeur. In deze blog vertellen wij je wat er allemaal nodig is om het maximale uit je heftruck te halen.

Zorg voor een goede heftruck

Voordat de chauffeur aan de slag kan zal er eerst een goede heftruck moeten komen. Zorg er daarom voor dat de heftruck in goede staat is. Is de heftruck accu nog in orde? Is de heftruck laatst nog gekeurd? Hoe zit het met slijtage aan de banden? Zijn er nog beschadigingen aan de heftruck? Is de cabine goed opgeruimd? Werken de remmen nog? Is de verlichting in orde? Zo zijn er nog wel tientallen vragen die je kan stellen. Laat dus iemand met verstand naar je heftruck kijken voordat je er werknemers op laat rijden. Kijk eens www.provolt.eu voor meer informatie.

Controleer je chauffeurs

Wanneer je de heftruck hebt gecontroleerd en je zeker weet dat deze in orde is kan je er werknemers op laten rijden. Je wilt natuurlijk dat de heftruck optimaal wordt gebruikt en dat er dus een goede chauffeur achter zit. Je kan nu gaan kijken wie er binnen jouw bedrijf het meest geschikt is voor het besturen van de heftruck. Dit doe je door het rijgedrag goed te controleren en te kijken wie er over een heftruckcertificaat beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *