CadeauGeen categorie

Het huwelijk

Trouwen is iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Misschien ben je zelf getrouwd of is er iemand in je familie of vriendenkring getrouwd. Trouwen is al van oudsher een traditie. Vroeger trouwde men niet om de romantiek en de liefde, het huwelijk was meer een verplichting dan een eigengemaakte keuze. Waar het vroeger meestal om draaide waren de economische belangen. De bruid mocht zelf niet bepalen met wie ze trouwde, dat werd bepaald door haar ouders. In de Middeleeuwen werden de eerste huwelijken voltrokken. In de tijd van de Middeleeuwen werd er met iemand getrouwd die dezelfde klasse had, of uit hetzelfde dorp kwam. Tegenwoordig is dat niet meer zo. In ons land trouwen we met degene waar we van houden. Of dat nou een boerenknecht of een advocaat is, dat maakt niet meer uit. Wat dat betreft is er in de loop der jaren heel wat veranderd.

Het bruiloftsfeest

De meeste huwelijken worden in het gemeentehuis en/of in de kerk voltrokken. Tegenwoordig worden ook veel huwelijken op een aparte locatie gesloten, waar het huwelijk en het feest gecombineerd kunnen worden. De weken voor het huwelijk wordt er door de aanstaande bruid en bruidegom nog afscheid genomen van het vrijgezellenbestaan door het houden van een vrijgezellenfeest. Vaak organiseren vrienden van het bruidspaar dit. Bij fundustry.nl zijn volop mogelijkheden voor het houden van een vrijgezellenfeest. Paintball, de borrelboot, escape room of een kookwedstrijd, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om complete deals te boeken. Vanaf het kopje koffie om mee te beginnen tot aan het diner en de activiteit, alles wordt compleet verzorgd.

Trouwen wat komt er allemaal bij kijken

Het kiezen van de trouwdatum is vaak de eerste stap bij het plannen van jullie bruiloft. Veel bruidsparen trouwen in mei, juni of september. Dit zijn populaire maanden omdat het weer vaak goed is en ze net niet in het vakantiehoogseizoen vallen. Als de datum gekozen is volgend de andere voorbereidingen. Het kiezen van een mooie locatie voor het feest, het uitzoeken van de trouwkaarten en natuurlijk de trouwjurk en het trouwpak. Verder is het van belang om bij het kiezen van je datum goed te letten of het niet in een vakantieperiode valt zodat iedereen er bij kan zijn. Het trouwen op vrijdag en in het weekend is het meest populair. Als je op deze dagen in het huwelijk wilt treden dan is het raadzaam om vroeg te reserveren.