Bedrijven en Bedrijfsleven

Geef je bedrijf een oppepper

Iedereen kan wel een opkikker gebruiken. Zeker na het jaar dat we achter de rug hebben, zowel privé als op het werk. Als werkgever heb je de taak om je werknemers van een prettige werkervaring te voorzien. Dit doe je op allerlei verschillende manieren. In deze blog vertel ik je over wat manieren zodat iedereen weer met een glimlach aan het werk kan gaan, thuis en/of op locatie. Lees je mee?

Evalueer met werknemers

Je moet ten alle tijden met je werknemers blijven communiceren, alleen zo weet je wat er gaande is en waar iedereen wel of niet tevreden over is. Daarnaast bouw je zo een band op en schept dit vertrouwen. Samen creëer je zo een werkomgeving waarin iedereen zich prettig en gemotiveerd voelt. Evalueer wekelijks, tweewekelijks of op zijn minst maandelijks met alle werknemers of met individuele afdelingen en maak daarna een plan van aanpak om deze feedback te verwerken.

Een gezellige en uitnodigende omgeving

We komen allemaal graag in een omgeving die prettig is voor het oog en gezellig. Daar gaan we liever zitten dan in een koude en lege ruimte. Organiseer dit ook op de werkvloer. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat je niet te veel in de ruimte zet en dat het wel een kantoor blijft in plaats van een woonkamer, anders kan het juist afleidend en averechts werken als het gaat om het werkproces.

Lekker opgeruimd

Het is algemeen bekend dat wij mensen beter werken in een ruimte die opgeruimd is. Rommel leidt af en demotiveert heel erg. Als de ruimte geordend is, voelen we ons energieker en willen we aan de slag. Iedereen houdt zijn eigen deel opgeruimd maar als werkgever moet je wel zorgen dat het bedrijfsafval afgevoerd wordt en dat de algemene ruimtes regelmatig worden schoongemaakt. Voor het eerste kan je gelukkig terecht bij GP Groot. Zij voorzien in afvalverwerking. Ze zijn snel, goed geprijsd en transparant. Op hun website kan je precies zien wat er allemaal door hun aangeboden wordt op het gebied van afvalverwerking.

Samen erop uit

Nu we weer een beetje de deur uit mogen, wil je wellicht voorzichtig aan een klein bedrijfsuitje plannen. Zo bouwen collega’s onderling ook aan hun band en laten we eerlijk zijn: we kunnen allemaal wel een leuke activiteit gebruiken. Zorg wel dat je je aan de maatregelen houdt en stel veiligheid voorop.

Een goed bedrijf loopt met blije werknemers, en dat regel je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *