interieur

Gebruik epoxy voor de mooiste vloeren

Sinds het begin van de wereldwijde pandemie zijn er veel mensen geweest die vaker binnen het eigen huis hebben gezeten. Sommige mensen deden dit omdat thuiswerken simpelweg gewoon mogelijk was en anderen kozen hiervoor in de hoop dat het virus op deze manier ontlopen kon worden. Doordat iedereen opeens zoveel thuis zat, werd het voor veel huishoudens ook eens hoog tijd om zaken in het huis aan te passen. Waar het ene huishouden koos voor een gehele verbouwing van de keuken vond een ander huishouden het genoeg om een likje verf op wat muren te plaatsen. Tevens zijn er nu veel huizen mee bezig om de vloer op een andere manier in te zetten. Niet alleen zorgt de vloer voor een ruimtelijke sfeer in een kamer, tevens is het één van de onderdelen dat we het meeste zien in ons huis. Daarom is men meer en meer op zoek naar manieren om de vloer een opknapbeurt te geven. 

Epoxy 

De beste manier om dit op een effectieve manier te doen is met het gebruik van epoxyhars. Dit materiaal zorgt ervoor dat er een laag op de vloer of voorwerpen gecreëerd wordt, waardoor het niet alleen beter beschermd zal zijn, maar er ook nog eens mooier uit zal gaan zien. De transparante laag waar epoxy voor zorgt is dan ook niet alleen aanwezig voor het oog, maar tegelijkertijd kan epoxy zeer functioneel werken. Uiteraard zal je niet voor elke vloer dezelfde soort epoxy nodig hebben. Gelukkig zijn er diverse kleuren die epoxy mee kan geven aan de vloer, naast de standaard transparante glans. Epoxypigmenten kunnen er namelijk voor zorgen dat er een kleur in de epoxy wordt meegegeven, wat in sommige gevallen er nuttig kan zijn. Natuurlijk zal je niet altijd dezelfde hoeveelheid epoxy nodig hebben voor elke klus. Daarom is het goed om te weten dat epoxy in verschillende hoeveelheden verkocht wordt. 

Diverse mogelijkheden

De klussen waarbij epoxy gebruikt kan worden is namelijk nogal divers. In het huis zijn er al diverse kamers waar epoxy op de vloer gebruikt kan worden. Vooral in de garage is epoxy ten zeerste aan te raden. Een epoxy vloer in de garage brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo zal er niets door de vloer aan olie of andere liquide zaken kunnen lekken, door de stevige en goed verdeelde laag epoxy. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit en kan er afgewisseld worden met de kleuren in de epoxy. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *