Techniek

Gamen en bewegen

Uw kinderen, net als de mijne, zijn niet weg te slaan van videospelletjes. Vooral Fortnite heeft mijn jongens in hun ban. Zeker nu snap ik dat binnen zitten erg verleidelijk is. Zelf is het ook makkelijk om er in mee te gaan. Toen ze thuis moesten blijven en ik vanuit huis moest werken vond ik het eigenlijk wel gemakkelijk als ze uren gefocused zaten te gamen. Maar nu ze weer naar school gaan is het een gevecht geworden. Ze willen nog steeds evenveel spelen, zelfs nu ze weer naar school gaan. Ik vind dat altijd moeilijk omdat ik ten eerste geen strijd met ze wil leveren maar ook omdat ik niet goed kan inschatten wat dat spel nu is. Ik kan er niet over meepraten, als een zwart gat waar ze in en uit duiken.

Een oplossing, poging één

Ik had iets nodig om een samen momentje te creëren. In het begin dacht ik dat bordspellen misschien de oplossing zouden zijn, even ontschermen. Ze gingen er in mee, maar ik zag dat ze het met tegenzin speelde. Dat is natuurlijk niet duurzaam. Van een vriendin kon ik een complexer spel lenen waarvan ik hoopte dat dit mischien dat was wat miste in vergelijking met hun computerspellen. Ook dit mocht niet baten. Bordspellen ging het niet worden. Uiteindelijk kreeg ik een ingeving voor een tweede proef.

Een echte oplossing

Een Nintendo Wii kopen met een Wii controller was het nieuwe experiment. Het idee was simpel. Toch gamen, maar dan samen. Toch gamen, maar ook bewegen. Toch gamen, maar mama kan meedoen. Ik had gehoord dat Wii spellen gemakkelijk waren voor beginners om te leren. Toen ik het liet zien aan de jongens waren ze gelukkig enthousiast. Ergens had ik enige vrees dat ze het zouden afwimpelen omdat het niet het nieuwste was. Het bleek dat ook zij wel iets anders wilde proberen dan Fortnite. Na wat gedoe met kabels moesten we eerst de controllers kalibreren. Het was eigenlijk gewoon een spannende aanloop. Toen alles opgezet was werden we gevraagd een poppetje te maken. Deze Mii kon je helemaal zelf vormgeven. Ik maakte mezelf natuurgetrouw na, mijn jongens hadden veel creatievere (coole) ideeën. We probeerden Wii Sports. 

Gelijk speelveld

In de eerste instantie kon ik de jongens niet bijbenen. Hoewel het voor ons allemaal nieuw was hadden ze duidelijk gamen meer onder de knie. Maar uiteindelijk maakte de Wii controller de balans eerlijk. Ik bleek meer geduld dan ze te hebben. We zijn de hele avond in beweging geweest, en Wii-en nu vaak samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *