Financieel

Een scheidingslijn trekken met behulp van geofence

Soms kan het van belang zijn om een scheidingslijn te trekken. Dit kun je doen met behulp van een echt hek, maar ook met behulp van geofence. Met behulp van geofence trek je als het ware een virtuele scheidingslijn. Daarnaast kun je met behulp hiervan ook bewegingen monitoren in het afgebakende gebied. Je kunt bijvoorbeeld monitoren hoeveel bezoekers er binnen bepaald gebied aanwezig zijn, hoeveel bezoekers dit gebied verlaten of er juist voor een langere tijd verblijven. Afgebakende gebieden met behulp van een virtuele scheidingslijn worden ook wel geofences genoemd. Geofence kan verschillende vormen aannemen. Hierbij kun je onder andere denken aan rechte lijnen, cirkels, vierkanten, etc. Geofence is een technologie die steeds meer toegepast wordt bij verschillende smart home producten.

Smart home producten

Er komen steeds meer smart home producten op de markt. Hierbij kun je denken aan een videodeurbel, camerasystemen, slimme thermostaten, alarmsystemen, etc. Bij al deze producten wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van geofence. Zo kun je bijvoorbeeld het gebied wat door de camera van je videodeurbel in de gaten gehouden wordt zelf instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voorkiezen om je gehele voortuin te beveiligen, maar ook voor het beveiligen van een klein gedeelte van je tuin. Geofence biedt je dus verschillende mogelijkheden waardoor het mogelijk is om een veilige leefomgeving te creëren. Ook voor de beveiliging van je bedrijfsruimte kan geofence een uitkomst zijn. Je wilt immers niet dat bij ieder vogeltje wat voorbij vliegt je alarmsysteem ingeschakeld wordt.

Alarmsysteem

Niet alleen voor je privé ruimten kan een alarmsysteem zorgen voor een veilige leefomgeving, maar ook voor je bedrijfsruimte kan dit een fijn gevoel geven. Je wilt immers niet dat er allerlei ongewenste bezoekers voor de deur van je loods staan en de boel in de gaten proberen te houden. Met behulp van geofence kunnen alle bezoekers in de buurt van je loods in de gaten gehouden worden. Zo kun je eenvoudig het gebied rondom je loods in de gaten houden. Dit gebied kun je zelf afbakenen waardoor het ook mogelijk is om een gedeelte van de straat af te bakenen. Dit zodat je te allen tijde op tijd gewaarschuwd wordt. Ook wanneer iemand een gevaarlijk gebied binnengaat kan geofence een uitkomst bieden. Wanneer dit namelijk het geval is, is het mogelijk om met behulp van deze virtuele scheidingslijn meldingen te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *