Geen categorie

Een goed binnenklimaat dankzij kantoorplanten

Groene planten op kantoor zien er niet alleen goed uit: ze verbeteren het binnenklimaat, filteren vervuilende stoffen uit de lucht, verminderen stress en het is aangetoond dat ze de productiviteit verhogen. Deze gids geeft nuttige informatie over het vergroenen van kantoren, helpt u bij het kiezen van de meest effectieve kantoorplanten en geeft informatie over uw wensen op het gebied van locatie en verzorging.

De rol van kamerplanten op de werkvloer

Het loont de moeite om in groene kantoorruimtes te investeren, omdat de beheersbare kosten worden gecompenseerd door positieve effecten die de uitgaven vele malen overstijgen:

  • Planten gebruiken CO² en produceren zuurstof – de lucht wordt merkbaar beter.
  • De luchtvochtigheid stijgt doordat de planten het gietwater via hun bladeren verdampen.
  • Droge lucht, een ziekteverwekkende factor in veel kantoren, wordt met succes vermeden. Zelfs drie grotere planten verhogen de luchtvochtigheid in een kamer van 30 vierkante meter tot de ideale waarde van 40 tot 60 procent. Omdat de waargenomen kamertemperatuur daalt als de lucht droog is, kan een goede luchtvochtigheid in de kamer ook verwarmingskosten besparen!
  • In groene kantoren zijn er minder temperatuurschommelingen waardoor mensen vatbaarder worden voor verkoudheid.
  • Alleen al kijken naar groene kantoorplanten verhoogt de productiviteit op de werkvloer: de groene kleur verbetert de concentratie, werkt rustgevend, motiverend en verlaagt merkbaar het stressniveau.

Criteria en tips voor het kiezen van planten

Alle groene planten produceren zuurstof en verbruiken CO², ze verrijken allemaal de kamerlucht en bestrijden ze de droge kantoorlucht. U kunt dus putten uit onbeperkte middelen, waarbij de volgende criteria kunnen helpen:

Hoe groter en vitaler de plant, hoe beter het luchtverfrissende effect zich ontvouwt! Begin dus niet met miniplanten, het zou te lang duren voordat echte effecten voelbaar zijn.

Schoonheid en smaak: er is niets mis mee om medewerkers te laten deelnemen aan de plantenselectie. Persoonlijke smaak kan zeker een rol spelen, het aanbod aan kantoorplanten is eigenlijk groot genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *