Auto

Een betaalbaar race monster

remblokken mazda mx3

De Mazda MX3 een auto die niet alleen licht en snel is maar ook nog eens heel goedkoop! Er zijn er niet heel veel meer beschikbaar omdat het een gewilde auto is geworden sinds het stoppen van de productie bij Mazda. Uiteraard zijn onderdelen zoals remblokken mazda mx3 wel een punt om goed op te letten. Die kunnen uiteraard versleten zijn en een probleem opleveren in de toekomst. 

remblokken mazda mx3

Een Japanse favoriet! 

Uiteraard hebben we het dan over de Mazda MX3! Deze auto werd in 1991 voor het eerst gelanceerd bij de franse autoshow van Genève. Hier maakte de kleine coupé meteen indruk op het grote publiek met zijn strakke lijnen en sportief uiterlijk. Vooral de 1.8 liter motor was een indrukwekkende motor met onder andere 130pk. Dit zorgde voor een behoorlijk hoge topsnelheid van 200 kilometer per uur. De auto kwam natuurlijk ook in kleinere motor versie om precies te zijn kwamen er 3 verschillende versies op de markt. De kleinere meer toegankelijke versie met een 1.6 liter motor en 88pk is uiteindelijk ook de meest verkochte versie van de drie geworden. 

De speciale Mazda MX3 

De kleine Japanse coupe is niet alleen van zichzelf een top auto maar er is ook een hele bijzondere editie gemaakt. Namelijk in 1993 kwam Mazda met een speciale Canadese editie namelijk de Mazda MX 3 GS een auto die op de markt kwam ter ere van het 25 jarig bestaan van Mazda in Canada. Er zijn in het totaal 2000 van deze editie geproduceerd. Vooralsnog is bekend dat deze versie van MX3 alleen in Noord-Amerika verkocht is. Toch is er nog een editie die nog bijzonderder is en waar er maar 100 van zijn gemaakt namelijk de Mazda MX3 3 ES. Deze editie werd alleen in het wit verkocht en is nu een echte collectors item geworden bij verzamelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *