Zakelijk

Doe onderzoek binnen je bedrijf

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Tevreden medewerkers binnen je bedrijf zorgt ervoor dat de sfeer goed is, en de mensen hebben iets over voor het bedrijf. Wanneer er structureel problemen zijn en klagende medewerkers, gaat dit niet alleen ten koste van de sfeer maar ook van de productiviteit en bijvoorbeeld het ziekteverzuim. Natuurlijk wil je als bedrijf dat alle medewerkers tevreden, het doen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek is een goede manier om erachter te komen wat er speelt binnen je bedrijf. Waarom is iemand wel of niet tevreden, hoe is de werksituatie en de omgang met de leidinggevenden? Een aantal punten die aan de orde kunnen komen. 

Actie ondernemen na het onderzoek

Na het doen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek moet er eerst inzichtelijk worden gemaakt wat de resultaten zijn, wat gaat er allemaal verkeerd binnen het bedrijf waardoor men niet tevreden is. Staat alles op een rijtje dan is het belangrijk om rond de tafel te zitten en de onvrede te uiten, zo wordt er precies achterhaald waar de problemen liggen en nog belangrijker wat er aan gedaan kan worden. Een onderzoek doe je niet alleen om slechte dingen te benoemen, maar ook om te kijken wat er beter kan. Dit kan zowel de veiligheid zijn als de omgang met het personeel.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Weet wat er speelt in je bedrijf

Voor leidinggevenden is het belangrijk wat er speelt, daar kom je ook achter door het doen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Waar zijn medewerkers niet blij mee, en nog belangrijker wat kan er aan gedaan worden. Door regelmatig een onderzoek te doen, kom je achter structurele problemen binnen het bedrijf. Een hoog ziekteverzuim kan een teken zijn dat medewerkers het niet naar hun zin hebben, door een onderzoek uit te voeren kom je daar achter. Maar het is nog beter om het te voorkomen door structureel met je medewerkers in gesprek te gaan na het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *