Geen categorie

Diverse soorten vergaderingen

Wist jij dat er meerder soorten vergaderingen bestaan? Je zou er in eerste instantie misschien geen verschil in zien, maar toch zijn er diverse soorten vergaderingen waar je je op kan voorbereiden. Wij vertellen je hieronder de diverse soorten vergaderingen die er zijn, zodat je in het vervolg je iets beter kan voorbereiden op de soort vergadering.

Informeren 

De eerste soort vergadering is in de vorm van informeren. Hierin wordt er een nieuw onderwerp belicht of een bestaand onderwerp aangevuld. Het doel van deze vergadering is dat er dus kennis over wordt gedragen aan de aanwezigen. In deze vergadering is er meestal één iemand aan het woord die het onderwerp uitlicht en hierover de kennis deelt met de groep. 

Discussiëren

Daarnaast kan een vergadering ook discussierend zijn. Hierin wil je er waarschijnlijk achter komen hoe iedereen denkt over een bepaalde situatie en wat hierin de oplossing kan zijn. Meestal wordt het onderwerp even kort aan het woord gebracht en de eerste gedachtegang erachter verteld, zodat er een discussie teweeg wordt gebracht. 

Oplossen problemen

Een vergadering kan ook worden ingelast op een probleem op te lossen. Hiervoor zijn er dan vaak meerdere mensen nodig om dit probleem ook daadwerkelijk op te kunnen lossen. Het probleem wordt verteld en mensen die met oplossingen en ideeën komen kunnen dit voordragen aan de groep. 

Brainstormen

Dan is er natuurlijk nog de vergadering waarin er gebrainstormd wordt over iets. Meestal zijn dit idee die nog helemaal aan de beginfase zitten en waarbij er meerdere ideeën nodig zijn om te kijken wat mogelijk is. 

Nog op zoek naar een geschikte vergaderzaal in Gouda? Kijk dan eens bij At The Office!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *