Zakelijk

De voordelen van een Telefoonservice

Als ondernemer wilt u bereikbaar zijn. Daarom had ik altijd mijn telefoon bij me als ik onderweg was naar afspraken. Maar als ik in overleg zat kon ik niet altijd opnemen. Daardoor liep ik af en toe een belletje en soms zelfs hele klussen mis. Hoe drukker ik het kreeg, hoe meer gemiste oproepen ik had. Ik besloot dat het anders moest, voor mezelf en mijn bedrijf. Daarom heb ik een professionele Telefoonservice ingeschakeld. Een dergelijke service neemt de telefoon op en zorgt ervoor dat er altijd iemand is die de klant te woord staat. Voor mij was het echt een uitkomst. Ik kan nu gewoon naar een afspraak gaan zonder dat ik me druk hoef te maken over het opnemen van mijn telefoon of het missen van oproepen en opdrachten. En juist daardoor heb ik de tijd voor zaken die er echt toe doen! 

Wat doet een Telefoonservice?

Misschien vraag t u zich af wat een Telefoonservice precies doet. De telefoondienst die ik heb ingeschakeld neemt voor mij de telefoon op, als mijn klanten mij bellen. Ik kan op ze rekenen van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds, en in het weekend van negen uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Een speciale telefonist neemt op. Die verbindt door indien nodig. Ik krijg altijd een verslag van een aangenomen telefoontje in mijn mailbox, dus ik weet precies wat de telefonist en mijn klant hebben besproken. Zo houd ik grip op de zaak terwijl ik het opnemen van de telefoon uitbesteed. Daarnaast kan ik altijd informatie bekijken in het handige dashboard dat ik sindsdien kan opvragen. Ook handig: ik kan de telefonist vragen om klanten terug te bellen. Ook daar krijg ik verslag van. Het telefoonverkeer voor eenvoudige zaken, zoals het maken van afspraken, hoef ik nu niet langer zelf te doen. Dat scheelt me veel tijd. Uiteraard sta ik belangrijke klanten of mensen met lastige vragen altijd nog zelf te woord.

Persoonlijke benadering

Ik wilde natuurlijk wel dat mijn klanten net zo goed geholpen zouden worden als ik zelf zou doen. Dat bleek mogelijk te zijn. De telefonist is zodanig opgeleid dat deze kennis van mijn bedrijf heeft. Dat vereiste slechts een kleine investering van mijn kant. En het mooie is, ik kan elke maand opzeggen. Dat ben ik voorlopig nog niet van plan, maar mocht het ooit nodig zijn kan het. Ik beschik dus over een heel flexibele Telefoonservice die uitstekende resultaten oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *