Zakelijk

De voor en nadelen van een printer

Het hebben van een printer is ontzettend voordelig. Toch zijn er nog heel veel mensen die het nut hier niet van in zien. Waarom zou je niet je printjes ergens anders printen, bij een kennis of bij een betaald punt? Als je over het algemeen niet veel print, is het begrijpelijk dat je deze gedachte hebt. Toch zitten er zo veel voordelen aan een printer. En waar voordelen aan zitten, zitten ook nadelen. Wij zullen je een realistische kijk geven op waarom het hebben van een printer erg handig kan zijn.

Studeren

Als je zelf studeert of iemand in huis hebt die nog een studie volgt, is een printer eigenlijk onmisbaar. Voor je studie moet je vaak zat verslagen uitprinten of tentamen samenvattingen die geleerd moeten worden. Als je dit constant buiten de deur doet waar je voor moet betalen, zal dit een duur grapje worden. Ook voor exposities waar je je werk moet presenteren, is het belangrijk dat je je werk uitprint zodat mensen het fysiek kunnen aanraken. Kortom: als er iemand in huis is die studeert, is een printer ontzettend fijn om te hebben. Je kan het ook zo bekijken: je hoeft eenmalig een printer aan te schaffen, papier en HP inktcartridges en je kunt oneindig printen.

Nadeel

Aan de ene kant kan je het zo bekijken dat je eenmalig een printer hoeft aan te schaffen, maar een printer blijft geld kosten. Je moet uiteraard zo nu en dan je HP inktcartridges vervangen en je moet papier blijven aanschaffen. Dit kan voor sommige mensen die niet vaak printen een reden zijn om geen printer aan te schaffen. Daarbij moet je er ook de ruimte voor hebben. Het makkelijkste is om een computer meubel aan te schaffen waar je je printer ook in kwijt kunt.

Functies

Naast printen heeft een printer vaak nog meerdere functies. Denk aan het afdrukken van foto’s, scannen, faxen en kopieën maken. Als je je eigen bedrijf hebt of voor je baan veel documenten moet faxen en doorsturen, is het natuurlijk niet erg handig als je dit constant buiten de deur moet doen. Het is dan eigenlijk onmogelijk om geen printer te hebben. Dit zijn allerlei redenen waarom het harstikke voordelig is om een printer aan te schaffen. Zeker als je de printer gebruikt voor andere functies, zoals faxen, heb je de terugkomende kosten van een printer niet. Dit haalt je dan misschien ook wel over om er wel voor te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *