tips

De hoofdstad van Griekenland bezoeken op je stedentrip

Wanneer mensen een stedentrip in Europa gaan maken, wordt er vooral gedacht aan steden zoals Barcelona, Parijs en Praag. Het is echter zonde dat er niet meer mensen zijn die ook een stad als Athene op hun lijstje zetten. Athene is namelijk een stad die veel heeft te bieden op gastronomisch vlak, maar bekend staat om de rijke geschiedenis die het heeft. Je kunt er een hele grote hoeveelheid aan bijzondere gebouwen en plekken vinden. Het is dan ook erg aan te raden om zelf eens een kijkje te nemen in Athene. 

Het bezoeken van Athene door het jaar heen

Door de gunstige ligging van Athene is de stad eigenlijk heel het jaar te bezoeken. Gedurende de koudste maanden van het jaar is het er vaak nog steeds rond de 15 graden. Zo kun je ideaal in een wat rustiger Athene de stad leren kennen. De stad heeft een groot vliegveld en is hierdoor vanaf een hoop verschillende plekken goed te bereiken. Het vliegveld ligt wel een kwartiertje van het centrum af, maar is wel goed verbonden aan de stad. Je kunt met de taxi, bus of metro snel en goedkoop naar het centrum van Athene komen.

Leuke plekken om te bezoeken in Athene

Wanneer je op een stedentrip Athene bezoekt, zul je waarschijnlijk niet veel tijd hebben om de hoofdstad van Griekenland te leren kennen. Het is verstandig om van tevoren al een plan te maken van wat je allemaal wilt gaan doen in deze stad. Er is namelijk een grote keuze uit plekken die het bezoeken waard zijn, maar je zult dingen van je lijstje moeten gaan afstrepen als je slechts een paar dagen in de stad verblijft. Athene staat vooral bekend om de rijke geschiedenis van de Grieks-Romeinse tijd. 

Er zijn bijvoorbeeld hoogtepunten van de Akropolis. Deze beroemde bezienswaardigheid ligt in het hart van Athene en is vanuit meerdere hoeken van de stad te bewonderen. Er zijn een hoop verschillende tempels die je kunt bezoeken die in de geschiedenis van de stad een grote waarde hebben gehad. De plekken zijn erg indrukwekkend en de manier van bouwen in die tijd is erg bijzonder. De precisie die in het bouwen van deze tempels en colosseums is gaan zitten is goed terug te zien. Dit in combinatie met de bijzondere ligging maken de gebouwen in Athene iets wat je niet wil missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *