Geen categorie

De beste vergadertechnieken

Veel mensen kijken vaak op tegen vergaderen. Waarschijnlijk omdat hier het label op zit dat dit altijd langdradig en saai is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit label veranderd wordt? Door vergadertechnieken toe te passen kun je ervoor zorgen dat vergaderen eigenlijk best leuk en effectief kan zijn. Hoe je ervoor kan zorgen leggen wij uit!

Niet te vaak

Veel bedrijven hebben iedere dag vergaderingen ingepland met het team. De uitkomst van deze vergadering is vaak niet eens nuttig en merendeel van de mensen zal de besproken informatie direct vergeten. Het is daarom slimmer om alleen te vergaderen wanneer dit echt nodig is. Zorg dat de vergaderingen alleen uit punten bestaat die echt daadwerkelijk belangrijk zijn en invloed hebben op het team. 

Zorg voor interactie

Zitten en luisteren kost ontzettend veel energie. Om dan je aandacht erbij te houden is ontzettend lastig. Je kunt vergaderen daarom veel leuker maken door dit in spelvorm te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bal in het spel brengen. Degene die de bal heeft verteld iets aan de groep en gooit de bal naar diegene waar hij graag een antwoord of idee van wil horen. 

Inspiratievolle ruimte

De ruimte heeft ook veel invloed op de vergadering. Door een inspiratievolle vergaderruimte te kiezen, zorg je ervoor dat een vergadering al veel leuker en specialer wordt. Je kunt een vergaderlocatie in Zwolle zoeken die dit voor jou kan bieden. Denk aan het historische Blij Zwolle, waar je niet alleen kan vergaderen maar ook een drankje en hapje kan nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *