Techniek

Een COAX kabel bestel je gewoon online

We lijken bijna snoerloos te leven, alleen de snoeren van de opladers en de diverse stekkers in de stopcontacten zijn nog dagelijkse kost. Maar er is nog een essentiële kabel die (bijna) iedereen in huis heeft: een COAX kabel. Deze loopt sowieso van het punt waar je kabel je huis binnen komt tot de router, ook zijn nog steeds veel televisies aangesloten met een COAX kabel. Natuurlijk krijg je een COAX kabel bijgeleverd bij de router, maar het kan zomaar zijn dat deze niet lang genoeg is. Met een speciaal koppelstuk kun je de ene COAX kabel aan de andere verbinden en zo een langere kabel maken. Maar dat is niet altijd de allerbeste oplossing.

Een COAX kabel mag niet te lang zijn en niet te kort

Een te korte kabel is niet handig, dat weet iedereen en daar is geen verdere uitleg over nodig. Maar ook een te lange COAX kabel is geen goed idee. Het gevaar op een kabelbreuk is dan veel groter dan bij een kabel die wel goed op maat is. Een kabelbreukt zie je aan de buitenkant niet, maar kan er wel voor zorgen dat de kabel veel minder goed functioneert. Een te lange kabel is ook niet veilig. In veel gevallen wordt het te lange deel opgerold en komt onder een kastje of onder de bank te liggen. Opgeruimd staat netjes, zou je zeggen. Maar een kabel die gebruikt wordt, wordt altijd een beetje warm. Door de kabel opgerold te bewaren kan deze de warmte niet kwijt. En wist je dat de beeld- en geluidskwaliteit achteruit kan gaan als de kabel te lang is?

Met een kabel het hoekje om

Dat lijkt ook een erg goed idee. De kabel strak langs de plint leggen en heel strak in de hoeken plaatsen. Maar ook hier ligt altijd het gevaar van een kabelbreuk op de loer. Neem dan liever iets meer ruimte en maak wat afgeronde hoeken. Zo ga je heel secuur om met je nieuwe kabel.

Waar bestel je de kabel?

De COAX kabel die jij nodig hebt bestel je gewoon online. Je bestelt direct de juiste lengte en met de juiste stekkertjes. Zo kun je direct aan de gang met het aansluiten van je apparatuur. Online kun je precies uitzoeken welke kabel je nodig hebt en welke stekkertjes er bij horen. Heb je vragen of meer informatie nodig dan je online kunt vinden? Dan kun je natuurlijk even telefonisch contact opnemen. De medewerkers staan je graag te woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *