Zakelijk

BHV Cursus volgen?

ehbo

Een BHV cursus volgen is volgens de Arbowet verplicht. Het dient zo te zijn dat er één of meerdere medewerkers zijn die bedrijfshulpverlening moeten organiseren. Door dit dienen er altijd voldoende BHV’ers op de werkvloer aanwezig te zijn. Hierbij is het heel belangrijk dat je als bedrijf ook rekening houdt met vakanties en ziektes. Ook in het geval van ploegendiensten, dient men hier rekening mee te houden. Organisatiegrootte, personeelsbestand, veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn bepalend voor de hoeveelheid BHV’ers in een bedrijf. Bij Cursusplus kun je de cursus volgen en ook denken zij mee met je over het aantal BHV’ers dat er voor jouw bedrijf van toepassing is.

Bekijk ook: 

VCA Apeldoorn

BHV Meppel

Wat leer je tijdens een BHV Cursus?

Een BHV cursus is een cursus die je in één dag kunt volgen en behalen. Hierbij worden de volgende onderdelen behandeld, Eerste Hulp, en Brandbestrijding en Ontruiming komen aan de orde. Deze bestaan uit de volgende onderwerpen:

  • Verlenen van Eerste Hulp bij ongevallen en reanimatie
  • Beperken en bestrijden van een pas ontstane brand
  • Je leert de AED te gebruiken
  • Je leert ongevallen te voorkomen en beperken
  • Alarmeren en evacueren van alle werknemers en verdere aanwezigen in het bedrijf tijdens noodsituaties

Waarom een BHV Cursus

Er kan ooit een situatie plaatsvinden op de werkvloer waarbij de veiligheid en gezondheid van jezelf en de andere mensen in het pand in gevaar komt. Hier moeten BHV’ers in staat zijn om de noodzakelijke hulp te verlenen en zo de letsel en schade te beperken. Na het behalen van de cursus bij Cursus Plus heb je hierdoor alle kennis in huis om de bedrijfshulpverlening bij het bedrijf te waarborgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *