Geen categorie

Beleggen in cryptomunten? Zo ga je van start!   

Geplaatst

De markt van de cryptovaluta is de afgelopen jaren razend populair geworden. Steeds meer mensen besluiten te hun geld te investeren in deze markt en waarom ook niet. De cryptomunten worden ook wel het betaalmiddel van de toekomst genoemd. Logisch dat je daar dan makkelijk wat geld mee kan verdienen. Deze valuta wordt naar verwachting namelijk alleen maar meer waard. Een slim plan dus maar hoe start je eigenlijk met beleggen in deze markt? Dan leggen we je hier graag stap voor stap uit.

Leren investeren

Wanneer je nog nooit geïnvesteerd of belegd hebt in deze markt is het goed om je van te voren een beetje in te lezen. De markt van de cryptovaluta is namelijk groot en dynamisch. Er gebeurt van alles en als je hier nog geen kennis van hebt is het lastig om het tempo aan te houden. Lastig is het zeker niet maar je wilt graag wel van alles op de hoogte zijn. Zo is het goed om je een beetje te verdiepen in de soorten cryptomunten die er worden aangeboden. Wat is het verhaal achter de munt en hoe doen ze het tot nu toe. We kennen bijvoorbeeld allemaal wel de Bitcoin maar wist je dat er nog een aantal van andere muntsoorten zijn waar je in kunt investeren? Doe dus wat onderzoek voor jezelf om de instap een stuk makkelijker te maken.

Broker kiezen

Een particulier kan niet zomaar beleggen in de markt van de cryptovaluta. Dat moet een tussenpartij voor je doen. Deze tussenpartij, een platform, wordt ook wel de broker genoemd. De broker koopt of verkoopt munten als jij daar de opdracht voor geeft. Een van de meest bekendste brokers van dit moment is Bitvavo. Een Nederlands platform wat door voor mensen uit Nederland ontzettend prettig werkt. Het is voor iedereen toegankelijk én begrijpelijk en voornamelijk dat laatste is wel zo fijn. Alle getallen gaan soms zo razendsnel op en neer dat het misschien wat onbegrijpbaar wordt. Bij Bitvavo hebben ze geprobeerd om alles zo eenvoudig mogelijk weer te geven dat het door een ieder makkelijk kan worden gebruikt. Op zoek naar ervaringen van anderen over dit platform? Een review van het crypto exchange platform Bitvavo vind je gemakkelijk online. Even googelen en je vindt zo een tal aan resultaten.

Cryptomunten kopen

Wanneer je een fijne broker hebt gevonden zal je, nadat je een account hebt aangemaakt, kunnen beginnen met het kopen van cryptomunten. Heb je dit nog nooit gedaan? Zet dan niet meteen al je geld in. Begin met een klein bedrag, een oefenbedrag noemen we dat ook wel, om de fijne kneepjes van het vak te leren. Met dit bedrag kan je een beetje oefenen en als je het kwijt raakt heeft dat niet meteen hele grote gevolgen. Heb je het beleggen een beetje onder de knie? Dan kan je overgaan tot het echte werk. Beleggen en zoveel mogelijk winst proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *