Zakelijk

Bedrijfspand verbouwen? Bereid u dan goed voor

Geplaatst

Bent u van plan binnenkort een gedeelte van uw bedrijfspand te verbouwen? Of wilt u uw hele pand verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u vooraf en tijdens de verbouwing rekening mee dient te houden. Zoals het zorgen dat u het juiste gereedschap bij de hand hebt voor het klusproject en dat u uw werknemers een tijdelijke werkplek biedt. In dit blog bespreken we deze en andere zaken, zodat de verbouwing van uw bedrijfspand zonder problemen verloopt.

Een duidelijk plan

Allereerst is het natuurlijk van belang dat u een duidelijk plan heeft voor de verbouwing. Wat wilt u precies gaan verbouwen? Hoe lang gaat dat ongeveer duren en wat is het budget? De planning voor elk type renovatie, vooral een grote als deze, is cruciaal voor het succes van het project. De eerste stap in het proces zou moeten zijn om van uw aannemer een schatting te krijgen van wat het u gaat kosten. Overweeg vervolgens hoeveel tijd u heeft en werk achteruit om voorrang te geven aan welke dingen meer directe aandacht nodig hebben dan andere.

Een tijdelijke werkplek

Als u een gedeelte van uw pand gaat verbouwen waar normaal gesproken personeel werkt, dan is het natuurlijk van belang dat u een tijdelijke werkplek voor ze hebt terwijl de verbouwing plaatsvindt. Ook de afdelingen die om de verbouwing heen zitten kunt u misschien beter ergens anders plaatsen, zodat uw werknemers tijdens het werken niet al te veel overlast ervaren van de verbouwing. Dit kan tenslotte een negatieve invloed hebben op de werksfeer. Verplaats dus tijdelijk uw werknemers naar andere afdelingen, zorg voor extra bureaus en gebruik desnoods ruimtes waar normaal niet gewerkt wordt. Het is even passen en meten en misschien niet even prettig voor u en uw werknemers, maar het is noodzakelijk en tijdelijk.

Tijdelijk vanuit huis werken

Gaat u uw hele pand verbouwen? Dan zult u het gehele bedrijf even tijdelijk moeten verplaatsen naar een andere locatie. Hiervoor kunt u, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, een co-working space huren, zodat u en uw personeel de ruimte hebben om te werken en te vergaderen. Of misschien is het voor nu ook haalbaar om iedereen vanuit huis te laten werken en de wekelijkse meetings via Zoom te doen. 

Zelf verbouwen

Is het een kleine verbouwing die u gaat doen en heeft u hier geen aannemer voor nodig? Dan is het belangrijk dat u al uw gereedschap en andere benodigde spullen op orde heeft. Heeft u genoeg speedboren en houtboren bijvoorbeeld? Is de gereedschapskist compleet? Maak van tevoren een inventarisatie en kijk naar wat u precies nodig heeft om deze klus te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *