Geen categorie

Advocaat ondernemersrecht voor elke ondernemer, groot of klein

Dat kan ik zelf ook, een kenmerkende ondernemersgedachte én uitspraak van ondernemers, vooral van mensen met een enorme ondernemersgeest. Juist deze mensen zijn natuurlijk ook zelfstandig ondernemer geworden. Ze zijn het gewend om hun eigen problemen op te lossen. Waardoor juist deze ondernemers soms in een te laat stadium nog een beroep doen op een advocaat ondernemersrecht. Want juridische conflicten zijn vaak niet een bekend terrein voor een ondernemer. Succesvol of niet. Advocaten ondernemersrecht kunnen zowel voor ZZP’ers, MKB’ers, als ook grotere ondernemingen optreden.

Ondernemingsrecht voor starters

Vooral een startende ondernemer doet er goed aan om nog voor de start van het bedrijf juridisch advies in te winnen. Want hoe zit het bijvoorbeeld met het aansprakelijkheidsrecht, algemene voorwaarden, arbeidsrecht, de arbeidsinspectie en het opstellen van contracten. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen voor een vrijblijvende offerte. Daarmee weet je precies of het financieel haalbaar is. Iets wat veel startende ondernemers vaak juist vanwege de kosten, nalaten.

Incassoproblemen

Als ondernemer, wellicht zelfs elke ondernemer, krijgt vroeg of laat te maken met onbetaalde facturen. Een advocaat ondernemersrecht kan je helpen bij bijvoorbeeld je eigen onverhoopte betalingsproblemen of al dan niet de betalingen wanneer er sprake is van een faillissement van een klant. Hij of zij kan je bijstaan bij executiegeschillen, maar ook bij procedures tegen curatoren of bij bestuurders aansprakelijkheid (WBA). Incassoproblemen komen veelvuldig voor, pak ze daarom snel aan met hulp van een onderlegde deskundige.

Conflicten met overheidsinstanties

Leuker kan de belastingdienst het ondernemers niet maken, een advocaat ondernemersrecht kan het je wel makkelijker maken. Bijvoorbeeld bij boetes, dwangsommen, executiegeschillen, een boekenonderzoek, verzoeken om informatie of problemen met bijtelling/kilometeradministratie. Wees niet eigenwijs, schakel tijdig een advocaat ondernemersrecht in om te voorkomen dat er een faillissement wordt uitgesproken. Hij of zij zorgt ervoor je fiscale rechten niet worden geschonden.

Internationaal ondernemingsrecht

Als je vestigingen hebt in meerdere landen, komt er nog meer juridische wetgeving op je pad. Nog niet alle wetgeving binnen Europa is immers op elkaar afgestemd. In welk land ben je als onderneming belastingplichtig? Wordt je uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid belast in het land waar je woont of waar je werkt? Geen eenvoudige stof. Voor een advocaat arbeidsrecht met internationale kennis van zaken echter geen enkel probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *